Tacos este un preparat pe care mexicanii il consuma de cand au descoperit porumbul. A devenit celebru prin simplitatea, savoarea lui si, nu in ultimul rand, pentru modul rapid de preparare. Mexicanii folosesc termenul ""tacos"" ca definitie pentr

Tacos este un preparat pe care mexicanii il consuma de cand au descoperit porumbul. A devenit celebru prin simplitatea, savoarea lui si, nu in ultimul rand, pentru modul rapid de preparare.

Mexicanii folosesc termenul ""tacos"" ca definitie pentru sandvis. Cel mai simplu mod de a prepara aceasta mancare este sa umpli o tortilla si sa o rasucesti. La fel ca si sandvisurile europenilor, tacos poate fi umplut cu aproape orice. Compozitia depinde de zona in care il mananci.
Istoria tacos-ului incepe o data cu inceperea cultivarii porumbului si prepararea de tortillias. ""Pentru mexicani, tacos-urile simple, consumate de milioane de oameni zilnic, sunt reprezentate de tortillias simple, fierbinti, in care sunt infasurate bucati de carne sau fasole batuta, deasupra carora sunt puse diferite sosuri. De obicei sunt consumate ca o gustare intre mesele principale sau ca aperitiv la principala masa a zilei"", spune Diana Kennedy in ""Cartea despre Tortillias"".
ISTORIE. Prima mentiune despre tacos a fost facuta de unul dintre soldatii lui Hernan Cortez, Bernal Diaz del Castillo, in anul 1520. Conchistadorul a organizat un banchet pentru toti generalii lui. Pentru a le omagia meritele, Cortez a adus porci din Cuba. Cu carnea acestora a umplut tortillas, iar bogatia mesei a fost surprinsa de Castillo in cartea ""Adevarata istorie a cuceririi Noii Spanii"". Arheologii au venit cu dovezi care atesta prezenta acestor tacos pe pamant mexican inca din Antichitate, cand erau umplute cu pesti mici. Locuitorii din statele Morelos si Guerrero preferau sa-si umple tacos cu insecte mici si furnici, iar cei din Puebla si Oaxaca - cu lacuste si melci.

RETETA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.