Continuam publicarea topurilor pentru cele mai vandute carti ale anului trecut. Este randul celor mai vandute carti de fictiune (literatura romana) de la Editura Polirom, dupa ce, saptamanile trecute, publicam un top de fictiune care il avea in prim

Continuam publicarea topurilor pentru cele mai vandute carti ale anului trecut. Este randul celor mai vandute carti de fictiune (literatura romana) de la Editura Polirom, dupa ce, saptamanile trecute, publicam un top de fictiune care il avea in prim plan pe Elfriede Jelinek cu ""Pianista"".
Topul romanesc de fictiune este dominat de Ioan Petru Culianu si romanul ""Jocul de smarald"". Carte complexa a Renasterii toscane, roman politist, magic si esoteric, impletind cunoasterea secolului al XV-lea italian cu legenda, filosofia protagonistilor cu credintele lor, descrierea practicilor magice, astrologice sau geomantice cu fictiunea, intr-un text incitant, sclipitor si ironic, romanul propune o aventura a mintii, precum si a memoriei si a distorsiunilor ei, la fel de palpitanta ca si aventurile personajelor - antrenate in teorii conspirationiste si in descifrarea planurilor unor societati secrete.

THE BEST


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.