Dramaturg In perioada liceului a inceput sa scrie texte pentru colegii sai A studiat ""scriitura dramatica"" la New York University, apoi la Royal Court Theatre Piesa tanarului dramaturg Stefan Peca, ""The Sunshine Play"", o productie a Teat

Dramaturg

In perioada liceului a inceput sa scrie texte
pentru colegii sai
A studiat ""scriitura dramatica"" la New York University, apoi la Royal Court Theatre

Piesa tanarului dramaturg Stefan Peca, ""The Sunshine Play"", o productie a Teatrului LUNI de la Green Hours, a primit premiul pentru cel mai bun spectacol la categoria Relationship Drama (drama de relatii), acordat de Fringe Report. Spectacolele si artistii premiati au participat anul trecut la diferite festivaluri ""fringe"" din Marea Britanie - adica evenimente independente, alternative de arta ale spectacolului. ""The Sunshine Play"" a fost scrisa in limba engleza, special pentru festivalul de la Dublin din 2005. Desi in aceste festivaluri majoritatea participantilor apartine spatiului anglo-saxon, iar dramaturgia engleza este specializata pe ""relationship drama"", piesa dramaturgului roman a fost desemnata cea mai buna in aceasta categorie. Premiul oferit piesei lui Stefan Peca este unul de exceptie in teatrul romanesc de pana acum. Pentru distinctia obtinuta, Jurnalul National il declara pe Stefan Peca ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.