Maine se va sarbatori in Europa si in restul lumii ""Ziua pentru internet mai sigur"". Va avea loc si un maraton al blog-urilor, care va urma fusurile orare globale in directia vest, din Noua Zeelanda pana in Argentina. In Europa si in intreaga lu
Maine se va sarbatori in Europa si in restul lumii ""Ziua pentru internet mai sigur"". Va avea loc si un maraton al blog-urilor, care va urma fusurile orare globale in directia vest, din Noua Zeelanda pana in Argentina.

In Europa si in intreaga lume se va sarbatori maine ""Safer Internet Day"" sub patronajul Comisarului european pentru Societatea Informationala si Mass-Media, Viviane Reding (www.saferinternet.org). Printre evenimentele prevazute, Insafe, reteaua Uniunii Europene pentru sensibilizarea cu privire la siguranta utilizarii internetului, va organiza un ""blogathon"" global. O gama variata de organizatii active in promovarea sigurantei utilizarii internetului si invitati speciali vor contribui la acest blog si vor invita la comentarii vizitatorii (internautii), copiii, scolile si parintii. Blogul (http://blog.eun.org/insafe/), al carui continut va fi prezentat in mai multe limbi, va avea un focus geografic care va urma fusurile orare globale in directia vest, din Noua Zeelanda pana in Argentina.
RESPONSABILITATI. ""Blog-urile reprezinta in prezent o noua modalitate de comunicare in randul tinerilor, dar si al altor categorii de varsta"", a declarat comisarul european Viviane Reding. Asa ca este foarte potrivita ideea ca reteaua Insafe sa foloseasca un blog cu ocazia ""Safer Internet Day"", pentru a arata ca utilizarea internetului poate fi o activitate utila si placuta, dar nu lipsita de responsabilitati"", a adaugat comisarul european.
FENOMEN MONDIAL. Potrivit Technocrati, in fiecare zi apar pe internet 70.000 de noi blog-uri, majoritatea create de catre tineri. In Marea Britanie, de exemplu, conform unui sondaj Guardian/ICM, 30% dintre adolescenti publica material online de pe site personal sau de pe un blog. Una dintre cele mai controversate probleme in ""lumea blogurilor"" este respectarea drepturilor de autor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.