Locuitorii Hong Kong-ului au fost avertizati de autoritatile sanitare locale ca epidemia de gripa aviara ar putea fi deja o realitate, cu care acestia este posibil sa se confrunte.
Dupa ce testele efectuate in cazul unui pui de gaina gasit mo
Locuitorii Hong Kong-ului au fost avertizati de autoritatile sanitare locale ca epidemia de gripa aviara ar putea fi deja o realitate, cu care acestia este posibil sa se confrunte.
Dupa ce testele efectuate in cazul unui pui de gaina gasit mort au confirmat prezenta virusului H5N1, directorul serviciilor de sanatate locala a anuntat ca sunt necesare masuri pentru stoparea raspandirii virusului. Pasarea fusese adusa in Hong Kong din China continentala si, desi specialistii nu au putut stabili momentul in care a fost contaminata, acest caz a provocat noi temeri in randul populatiei din provincia chineza Guangdong, situata in apropiere. ""In baza dovezilor pe care le avem, este cel mai probabil ca gripa aviara sa fie deja endemica in aceasta regiune"", a declarat secretarul Sanatatii din Hong Kong, York Chow. RECENT. Alte trei pasari au murit recent in Hong Kong, testele confirmand in toate cele trei cazuri prezenta virusului H5N1. Declaratiile lui Chow au ridicat noi semne de intrebare in legatura cu transparenta informarii privind prezenta bolii in China si eficienta masurilor de prevenire si identificare a bolii in aceasta tara. China a ascuns si in trecut informatii esentiale privind raspandirea unor boli grave. In 2003, China a incercat sa musamalizeze raspandirea sindromului respirator acut sever, anuntand numai un numar mic de cazuri, dar, in cele din urma, datele reale au fost dezvaluite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.