J.K. Rowling are din ce in ce mai multi concurenti care apar din toate colturile lumii. Un lucru este cert, acesti autori au multe puncte comune: acelasi target, aceleasi fantezii si vor acelasi lucru: faima. O varianta la fel de blonda a lui J.K. Ro
J.K. Rowling are din ce in ce mai multi concurenti care apar din toate colturile lumii. Un lucru este cert, acesti autori au multe puncte comune: acelasi target, aceleasi fantezii si vor acelasi lucru: faima. O varianta la fel de blonda a lui J.K. Rowling este nemtoaica Cornelia Funke (foto).
Funke si-a castigat popularitatea cu cele 40 de carti pentru copii, printre care se numara: ""Dragonrider"", seria ""Wild Chicks"" si ""The Thief Lord"". Fiecare scriitor are metodele lui, in cazul Corneliei, primul pas pe care il face este: documentarea. De exemplu, pentru ""Inkheart"", aceasta a cautat o gramada de date despre colectionari, despre vanzatorii de carti sau despre hotii de carti. Dupa ce isi imagineaza personajele, se apuca de scris. Mai exact, peste sase luni scrie prima propozitie.
BEST-SELLER. Desi
s-a nascut in America, aceasta a dorit sa se fie cunoscuta si in Europa, iar prima oprire a fost facuta in Germania. Printre cele mai bine primite pe piata se numara ""The Thief Lord"", ""Inkheart"" si ""Dragon Rider"". ""The Thief lord"" are aproape 400 de pagini si este povestea a doi orfani - ceea ce ne aminteste de un alt ""concurent"" in cursa pentru castigarea inimilor copiilor, si anume Snickets. Cartea prezinta povestea orfanilor Prosper si Bo, care pleaca in Venetia, unde intalnesc un tanar de 13 ani care-si spune ""Thief Lord"" si care ii invata legile strazii.
STRATEGIE. Spre deosebire de J.K. Rowling, Cornelia isi face singura ilustratiile, scoate o carte pe an, si sunt mai ieftine decat cele din seria Harry Potter. Cartile care s-au vandut cel mai bine si au fost enumerate in paragraful de mai sus au fost facute si ecranizari. ""Inkheart"" a fost filmat in studiourile New Line Cinema, iar regia a fost semnata de catre regizorul filmului ""The lord of the rings"", Andy Serkis. Filmul a fost lansat in cinematografe in luna octombrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.