In anii de glorie de la inceputurile trupei Depeche Mode, imi aduc aminte ca fetele desenau literele D si M avand intre ele un trandafir. Mai mult ca sigur, in timp ce desenau, se gandeau la frumosii din trupa sau la vreun frumos de coleg care aducea
In anii de glorie de la inceputurile trupei Depeche Mode, imi aduc aminte ca fetele desenau literele D si M avand intre ele un trandafir. Mai mult ca sigur, in timp ce desenau, se gandeau la frumosii din trupa sau la vreun frumos de coleg care aducea cu vreun membru al Depeche Mode, dar era mult mai la indemana. Cand am aflat ca, dupa atatia ani de asteptare, in sfarsit Depeche Mode va veni la Bucuresti, mi-am pus intrebarea: Pentru cine vin?
Fetele de care pomeneam sunt femei la casa lor, frumosii baieti au deja inceput de chelie, iar copiii lor nu au trait fenomenul Depeche Mode asa cum l-au trait parintii. Orice ""depesar"" cinstit cu el insusi va recunoaste ca trupa din ultimii ani nu mai reprezinta ce a reprezentat trupa de pe vremea lui ""Violator"". Deci, cine va umple ""Lia Manoliu""?
Sper sa fim noi, ceilalti. Nu am fost ""depesari"", nu am desenat trandafiri pe caietele de liceu. Nu am purtat pantaloni de piele cu lanturi si jachete stramte, dar ne-am dus la concertele lui Michael Jackson.
N-am purtat plete pana la brau, pe care sa le agitam furibund pe ritmuri turbate de rock, dar am fost sa-i vedem pe Metallica. Noi, iubitorii de muzica, vom fi cei care vor umple stadionul la 23 iunie 2006, la concertul Depeche Mode - Touring the Angel.
Sunt sigur ca vor mai fi acolo si doamnele la casa lor, cu greu intrate in blugii stramti din tinerete, si domni care vor purta esarfe legate pe cap stil bandana sau palarii mari cu tot felul de zorzoane. Ei vor fi cei care vor canta cu religiozitate fiecare vers al pieselor mai vechi sau mai noi, vor striga si vor aplauda in fiecare minut al show-ului, isi vor retrai tineretea prin piesele celor de pe scena. Vor mai fi, putini, ce-i drept, pusti care au descoperit Depeche Mode ceva mai recent, dar marea masa vom fi noi, ceilalti.
Asa a fost de fiecare data cand o trupa mare sau un artist de marca a venit sa cante in Romania. Avem de prea putine ori norocul acesta, pentru a putea
sa-i dam cu sutul. In iunie vom uita ca poate am fost ""rockeri"" in tinerete si prin ""traditie"" trebuia sa ne batem cu ""depesarii"", vom merge la concert si ne vom bucura de fiecare piesa a celor de la Depeche Mode. Pentru ca suna altfel, pentru ca suna mai bine decat ce auzim zi de zi in Romania, pentru ca este o sansa pe care nu se stie cand o vom mai avea, pentru ca muzica buna nu este doar pentru un anume grup de fani. Din 15 februarie se vor pune in vanzare biletele la concert. Daca vrei sa ii vezi pe Depeche Mode in concert in Romania, cumpara unul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.