In UE, femeile au inceput sa revina la misiunea pentru care au fost harazite. Maternitatea. In topul tarilor celor mai fertile sunt Irlanda si Franta. Franta are tot dreptul de a se mandri in UE la capitolul nasteri inregistrate anul trecut. Cu

In UE, femeile au inceput sa revina la misiunea pentru care au fost harazite. Maternitatea. In topul tarilor celor mai fertile sunt Irlanda si Franta.

Franta are tot dreptul de a se mandri in UE la capitolul nasteri inregistrate anul trecut. Cu o rata a natalitatii de 1,94, Franta se plaseaza mult deasupra mediei europene, care este de 1,50. Singura Irlanda, cu 1,99 rata natalitatii, devanseaza Franta.
EXPLICATII. Specialistii au descoperit si explicatii pentru cele doua campioane in topul natalitatii europene. Irlanda este o tara catolica, unde avortul este interzis. Explicatia e simpla, severa si precisa. Mai dificila a fost misiunea specialistilor in cazul Frantei. Initial s-a crezut ca sporul natural pozitiv este datorat populatiei imigrante. Dar studiile au demonstrat contrariul, in sensul ca femeile mame sunt din ce in ce mai bine ""vazute"" de societate. Se pare ca o contributie la noul curent in randul femeilor o au exemplele promovate in mass-media.
MASS-MEDIA. Top-modele, actrite celebre, cantarete indragite, sportive renumite... Mai tinere sau mai putin tinere, toate fac din venirea pe lume a unui bebe un veritabil eveniment de presa. Si sa recunoastem este un eveniment care iata este contagios. Mai mult, aceste superbe femei, din clipa in care au certitudinea maternitatii, nu mai dau doi bani pe cariera, silueta, relatie de cuplu... Sunt extrem de convingatoare cand povestesc in interviuri fluviu ca rolul de mama e cel mai important din viata lor.
EVENIMENT. Monica Belluci nu ezita sa-si expuna rotunjimile datorate sarcinii, Britney Spears pare in culmea fericirii... Dar mai interesant e ca aceste femei sublime, care au decis sa aduca prunci pe lume, nu prezinta realitatea ca pe o poveste de adormit copii, cu zane si pitici. Ele stiu ca viata cu un bebe nu-i roza. Si frantuzoaicele au inteles acest mesaj.

TENDINTE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.