Gari fara lumina Cinci gari din judetul Harghita,dintre care cea mai mare este Toplita, sunt de trei luni in intuneric pentru ca SNCFR nu a platit catre Electrica facturile restante. Dosarele Revolutiei - Generalul Stanculescu s-a prezentat

Gari fara lumina

Cinci gari din judetul Harghita,dintre care cea mai mare este Toplita, sunt de trei luni in intuneric pentru ca SNCFR nu a platit catre Electrica facturile restante.

Dosarele Revolutiei - Generalul Stanculescu s-a prezentat la Parchet
Generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu s-a prezentat ieri-dimineata la Parchetul Militar pentru a fi audiat in legatura cu dosarele Revolutiei din decembrie 1989 si cele ale primelor mineriade din Bucuresti, dar a fost rechemat saptamana viitoare pentru ca a venit fara aparator. El a declarat presei ca ""dupa 15 ani, memoria, imaginile si detaliile se mai estompeaza"". Ultimul audiat in dosarul Revolutiei a fost Virgil Magureanu, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, care declara la 8 februarie ca succesiunea evenimentelor din decembrie 1989 era cunoscuta din timp de marile puteri, dar ca prabusirea regimului Ceausescu s-a stabilit in Romania.
Premiera - ""Visul din vis"", la TNB
Premiera oficiala a spectacolului de dans si teatru ""Visul din vis"" va avea loc in aceasta seara, la Sala Atelier a TNB, de la ora 19:00. Regia, scenariul si coregrafia sunt semnate de Sergiu Anghel. Compania Orion Balet, pe care o conduce din 1992, prezinta un show modern, cu actori care danseaza si dansatori care vorbesc. Un spectacol ""coupe"", cu muzica din zona facilului rafinat, a jazz-ului clasic si progresist al anilor a€™70 sau a neobarocului. Nimic plictisitor, nici comercial. (Claudia Daboveanu)
Bucuresti - Contabilul de la Cimitire, acuzat ca a luat mita
Contabilul de la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Valerian Pretorian, este invinuit ca a cerut mita firmelor cu care administratia are contracte pentru diverse lucrari in cimitire. El a fost surprins in flagrant dupa ce a primit de la o persoana zece milioane de lei pentru repartizarea unui loc de veci la Cimitirul Bellu din Bucuresti. Pretorian i-ar fi santajat pe reprezentantii firmelor colaboratoare ale ACCU cu refuzul de a semna viramentul banilor de la buget, daca nu onoreaza plata unor sume de bani, cu titlu de sponsorizare.
Preuniversitar - Sindicalistii din invatamant vor incepe protestele
Presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a anuntat ca incepand de la 21 februarie si pana la 4 martie sindicalistii vor picheta prefecturile din toata tara, intre 7 si 18 martie vor organiza mitinguri in judete, pentru ca la 19 martie sa participe la euro-mitingul organizat de Confederatia Europeana a Sindicatelor, la Bruxelles. Reprezentantii sindicalistilor sunt hotarati chiar sa intre in greva generala daca Guvernul nu va lua masuri concrete pentru cresterea salariilor. (Oana Antonescu)
Sentinta - Oprisan plateste daune pentru calomnie
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a pierdut un proces de calomnie intentat de vicepresedintele Aliantei Civice Vrancea, Puiu Siru, si a fost condamnat sa plateasca o amenda penala de 20 milioane de lei si daune morale de 100 milioane de lei, transmite Rompres. Siru a spus ca-si va lua o pereche de pantofi Guci cu banii obtinuti de la presedintele PSD Vrancea. In replica, Marian Oprisan a spus ca va ataca hotararea Tribunalului Bacau la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
Frauda - Un medic a inselat statul cu 1,6 miliarde prin retete ilegale
Un medic bucurestean este cercetat in stare de libertate sub acuzatia ca a prejudiciat Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti cu peste 1,6 miliarde de lei, prin emiterea ilegala a unor retete medicale gratuite si compensate. Potrivit politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, in perioada aprilie 2002-iulie 2004 medicul Liliana Peca a emis retete gratuite si compensate unor persoane care nu erau inscrise ca pacienti in evidentele sale sau unor pacienti care nu au beneficiat de medicamentele prescrise.

Sprijin - Asistenta militara de 29 de milioane $ pentru Romania
Presedintele Traian Basescu si-a luat aseara, la Cotroceni, ramas bun de la ambasadorul SUA, Jack Dyer Crouch. Cu acest prilej, Crouch l-a informat pe Basescu despre decizia Congresului SUA de a acorda sprijin financiar statelor aliate, tarii noastre acordandu-i un ajutor important. Congresul american a aprobat acordarea de asistenta militara americana pentru Romania in valoare de 29 de milioane de dolari, in cadrul bugetului pe anul 2006. Au fost, de asemenea, discutate aspecte ale vizitei lui Basescu in SUA, care va avea loc in perioada 8-10 martie. (Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.