Publicarea de catre cotidianul danez Jyllands Posten a unor caricaturi reprezentandu-l pe profetul Mahommed a starnit valuri de nemultumire in lumea musulmana. France Soir a publicat, la randul sau, caricaturile. Ieri directorul publicatiei a fost
Publicarea de catre cotidianul danez Jyllands Posten a unor caricaturi reprezentandu-l pe profetul Mahommed a starnit valuri de nemultumire in lumea musulmana. France Soir a publicat, la randul sau, caricaturile. Ieri directorul publicatiei
a fost concediat.


Caricaturile publicate de presa din cateva state europene au provocat nemultumirea statelor musulmane, ajungandu-se pana la masuri extreme, cum ar fi retragerea de catre Siria a ambasadorului sau in Danemarca, precum si interzicerea vanzarii cotidienelor in cauza. Presa franceza a fost prima care a luat exemplul colegilor danezi.
MASURA DRASTICA. Tot aici insa, patronatul a luat cea mai drastica masura, proprietarul popularului cotidian francez France Soir destituindu-l pe directorul publicatiei, Jacques Lefranc, dupa ce acesta a permis aparitia in ziar a tuturor celor 12 caricaturi aparute in Jyllands Posten. Lefranc, sustinut de angajatii cotidianului pe care l-a condus, a declarat ca isi rezerva dreptul de a ataca in instanta decizia patronului.
INSECURITATE. Caricaturile Profetului au starnit reactii pana in Gaza, unde grupuri armate au amenintat ca actiunile lor vor viza jurnalistii occidentali. De asemenea, au declarat ""inchise pana la noi ordine"" legaturile cu UE. Comitetul de Rezistenta Populara si comandamentul comun al Brigazilor Martirilor Al-Aqsa, au afirmat ca ""orice norvegian, danez sau francez aflat in Gaza este o tinta"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.