Colectiile masculine ale celebrelor case de moda pentru anul acesta pot fi caracterizate prin trei cuvinte: lux, opulenta si eleganta, avand un puternic impact atat din punct de vedere estetic, cat si prin prisma unicitatii. Ultimele prezentari de

Colectiile masculine ale celebrelor case de moda pentru anul acesta pot fi caracterizate prin trei cuvinte: lux, opulenta si eleganta, avand un puternic impact atat din punct de vedere estetic, cat si prin prisma unicitatii.

Ultimele prezentari de moda masculine, fie ca vorbim de Ermegildo Zegna, Viktor & Rolf, Rick Owens (stilistul Madonnei), Dolce & Gabbana, Versace, Roberto Cavalli sau Gianfranco Ferre, Givenchy, Emporio Armani sau Burberry, aduc in prim-plan barbatul elegant si rafinat, care poarta intotdeauna haine din cele mai bune materiale. Este evidenta atentia pentru detalii, tesaturile sunt lejere, culorile predominante fiind albastrul, verdele, visiniul, violetul, negrul si nuantele de gri si maro. Catifeaua este cuvantul de ordine pentru majoritatea designerilor, iar esarfa legata in jurul gatului devine accesoriu de nelipsit in tinutele masculine. Marele protagonist al acestui sezon este impermeabilul sau trench-ul. Foarte elegante si de mare rafinament sunt paltoanele si pardesiele din lana, cu o linie usor retro.
FLORENTA SI MILANO. Imaginea barbatului, asa cum apare conturata in cadrul paradei de moda masculina de la Florenta, urmeaza indeaproape tendintele prezentate anterior. Ermegildo Zegna propune un barbat extrem de elegant, haine cu croiala impecabila, jachete usor austere sau cu pliuri. Viktor & Rolf mizeaza pe trench-ul sobru si elegant. Unul dintre cele mai asteptate evenimente de la Florenta a fost prezentarea colectiei designerului american Rick Owens (stilistul Madonnei), acesta propunand tinute in culoarea sa preferata, gri, dar care lasa locul negrului, fara nici o intentie agresiva. Owens a prezentat doua linii - Skateboard, mai sportiva si usor mai tehnica, asemanatoare stilului ""de strada"", precum si o linie mai formala, cu tinute elaborate, cu o croiala impecabila, in care predomina pardesiul lung pana in pamant, in stil militar, indulcit de jocuri de tesaturi suprapuse.

D & G


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.