PSD si-a lansat ieri, in cadrul Consiliului National, alternativa la actuala guvernare, dar si schimbarea sa de atitudine. In discursul sau, liderul PSD, Mircea Geoana si-a indemnat colegii sa se mobilizeze pentru ca partidul sa-si recastige credibil

PSD si-a lansat ieri, in cadrul Consiliului National, alternativa la actuala guvernare, dar si schimbarea sa de atitudine. In discursul sau, liderul PSD, Mircea Geoana si-a indemnat colegii sa se mobilizeze pentru ca partidul sa-si recastige credibilitatea.

Liderul PSD a atacat dur actuala Putere, pe care a acuzat-o ca se afla in spatele scandalurilor care ii privesc pe membrii conducerii social-democrate. ""Sezonul de vanatoare s-a incheiat, stimati ciocoi portocalii. PSD nu mai este o tinta aflata in bataia vantului si isi va apara oamenii in fata abuzurilor"", a spus Mircea Geoana.
DISCURS. Surpriza a fost insa fostul presedinte al partidului, Ion Iliescu, care
s-a hotarat in ultimul moment sa tina un discurs. Iliescu a recomandat eliminarea ambitiilor personale, apropierea de electorat si promovarea unor lideri animati de ideea binelui public, reusind sa ridice sala in picioare. El le-a amintit colegilor ca inca din 1990 i-a avertizat asupra ""pericolului principal"" pentru un partid care vine la guvernare - coruptia si ca partidul trebuie sa-si propuna ca obiectiv politic major sa se apere de acest flagel. El a mai aratat ca unii dintre social-democrati inteleg prin lupta pentru unitatea partidului ""revenirea la cascavalul Puterii"". Iliescu a spulberat si mitul omului sarac si cinstit: ""Eu nu am spus ca sunt sarac. Am cautat sa dau un exemplu de decenta. Am facut apel la vorba populara: decat sa te imbogatesti cu nerusinare pe cai discutabile, mai bine cinstit si sarac. Asa spune romanul"". (Dana Piciu, Carmen Vintila)

HOTARARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.