Dragele mele,
Suplimentul vostru este din ce in ce mai bun si mai constructiv. De fiecare data ne incantati cu retete care mai de care mai apetisante, dar mai ales cu povesti de viata pe care eu una le citesc cu sufletul la gura de fiecare dat
Dragele mele,
Suplimentul vostru este din ce in ce mai bun si mai constructiv. De fiecare data ne incantati cu retete care mai de care mai apetisante, dar mai ales cu povesti de viata pe care eu una le citesc cu sufletul la gura de fiecare data. Dar ceea ce imi place cel mai mult este ca deseori ma regasesc printre acele povesti si imi amintesc de copilaria mea si de primele mele experiente culinare. Nu pot spune ca sunt o maestra in ale gastronomiei, dar ma tenteaza sa incerc tot ce este nou si de cele mai multe ori cand raman in pana de idei imi place sa inventez. Si pustilor mei le place la nebunie ceea ce le pregatesc. Ca sa vedeti ca nu sunt doar vorbe simple o sa va ofer cateva retete, dintre cele pe care eu le gatesc cel mai des. Prima reteta este ""Piept de rata cu paste si curry"". Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele: 500 g paste, un piept de rata, sos de soia, 3-4 rosii, o capatana de usturoi, unt, o lingura cu bulion, curry, sare, o ceapa. Pieptul de rata dezosat se taie cubulete, se sareaza si se stropeste cu sos de soia. Se lasa sa stea 30 de minute la rece, apoi se prajeste in unt. Se presara cu curry si din cand in cand se mai adauga cate putina apa lasand carnea la foc mic pana cand se inmoaie. Se adauga rosiile descojite si taiate cubulete, bulionul si la sfarsit usturoiul taiat felii. Pastele se fierb in apa cu sare si o ceapa intreaga. Dupa ce au fiert se scurg si se servesc amestecate cu sosul obtinut. ""Musacaua de cartofi cu piept de curcan"" este un fel de mancare pe care atunci cand il pregatesc nu mai ramane nimic de la prima degustare. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 bucati file piept de curcan, 600 g cartofi, 200 g ciuperci, 4 ardei verzi, o ceapa rosie, cativa catei de usturoi, faina, piper, sare. Cartofii se fierb in coaja. Fileul de curcan se sareaza, se pipereaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei. Cartofii se curata de coaja si se taie felii. Intr-un vas de sticla termorezistent se asaza alternativ cate un strat de cartofi si unul de legume asortate, taiate marunt. Se condimenteaza fiecare strat in parte. Pe ultimul strat de legume se asaza feliile de carne pane, iar deasupra se presara ceapa taiata felii subtiri si bucatele de usturoi. Vasul se da la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute. Iar la desert, ceva simplu, usor de preparat si mai ales foarte gustos: ""Bulete de ciocolata"". Ingrediente: 200 g ciocolata de menaj, 120 g zahar pudra, 100 g unt, doua galbenusuri, esenta, un pliculet cu zahar vanilinat. Ciocolata rasa se pune la topit la bain-marie, amestecand continuu. Apoi se adauga untul, zaharul si galbenusurile, unul cate unul. De asemenea, se incorporeaza esenta de rom si zaharul vanilinat si se amesteca pana cand devine o pasta omogena. Apoi se da la rece. Dupa 3-4 ore se asaza pe masa si se formeaza din aceasta compozitie rotocoale de 4 centimetri diametrul, care se dau prin zahar pudra. Sper sa incercati retetele mele! Va asigur ca sunt foarte gustoase si ca o sa va placa!
Ileana Licu, Brasov Draga redactie,


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.