Fiul lui Teo Peter a vazut lumina zilei la 4 iulie. Spune ca a purtat intotdeauna in suflet visul american, dar acum s-a trezit brusc la realitate. America a demonstrat din plin ca este tara tuturor posibilitatilor. L-a gasit nevinovat pe ucigasul ta

Fiul lui Teo Peter a vazut lumina zilei la 4 iulie. Spune ca a purtat intotdeauna in suflet visul american, dar acum s-a trezit brusc la realitate. America a demonstrat din plin ca este tara tuturor posibilitatilor. L-a gasit nevinovat pe ucigasul tatalui sau...

Teo Peter Jr a povestit ieri ca, pe parcursul anului care s-a scurs de la tragicul accident in care a murit parintele sau (4 decembrie) pana la aflarea hotararii judecatoresti, nu a primit nici o mana de ajutor de la autoritati, nu a fost intrebat daca are nevoie de ceva - in legatura cu procesul - , iar de informat despre mersul anchetei s-a informat singur.
DEZINTERES. ""Ne-am uitat pe internet, mai precis pe «Stars and Stripes», si de acolo ne luam informatiile. Nu am fost contactati niciodata pe tot parcursul procesului de nici un reprezentant al autoritatilor americane sau romane"", a afirmat Teo Peter Jr.
Fiul muzicianului roman ar fi considerat normal sa poata participa si el la proces sau oricine altcineva din familia sa, dar acest lucru nu a fost posibil.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat in urma cu cateva zile ca Guvernul are disponibilitatea sa ajute financiar familia lui Teo Peter pentru a incepe un proces impotriva militarului, in instantele civile americane. Ca ar fi fost mult mai bine ca autoritatile romane sa fie interesate de cazul Teo Peter mai demult sau ca sansele de a castiga un astfel de proces sunt aproape de zero, fiul basistului stie foarte bine. Insa amaraciunea ca memoria tatalui sau este patata de aceasta poveste e mai mare decat indignarea. La fel si dorinta de a arata lumii ca si romanii conteaza. ""Vom accepta ajutorul oferit. Trebuie sa facem ceva. E vorba de demnitatea noastra de popor. Din pacate, este adevarat, usile sunt aproape inchise acum"", a spus Teo Peter Jr.
VORBE-N VANT. Acesta a recunoscut ca, desi autoritatile romane spun in mod public de trei zile incontinuu ca-l vor ajuta, pana ieri familia basistului clujean nu a fost contactata de nici un oficial, aceasta avand nevoie urgenta de consiliere in domeniul dreptului international. Fiul lui Teo Peter mai crede ca ar fi fost bine ca autoritatile romane sa fi reactionat mai prompt
atunci cand Christopher VanGoethem a fost scos din Romania. ""Am revazut de curand niste imagini. Tuturor le era frica din cauza faptului ca fusese implicata o masina a ambasadei SUA. Politistul care era acolo era asa de speriat. Pe de o parte, nu mi s-a parut o atitudine normala, dar, daca stai sa te gandesti la frica din anii comunismului... Stiti, eu sunt nascut la 4 iulie. Intotdeauna am purtat in suflet visul american. Dar acum m-am trezit brusc la realitate. Trebuie sa schimbam ceva...""

INDIGNARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.