Portugalia a gazduit un nou festival de film cu sectiune dedicata ""regizorilor pe telefoane mobile"".
Intitulate ""pocket films"" (filme de buzunar), au fost prezente la festivalul ""Olhares"" (Lisabona) peste 30 de asemenea productii: de la
Portugalia a gazduit un nou festival de film cu sectiune dedicata ""regizorilor pe telefoane mobile"".
Intitulate ""pocket films"" (filme de buzunar), au fost prezente la festivalul ""Olhares"" (Lisabona) peste 30 de asemenea productii: de la 30 de secunde la 10 minute. Toate filmuletele au fost proiectate pe ecranele destinate filmelor ""obisnuite"". Criticii prezenti la festival au subliniat faptul ca limitarile tehnologice ale telefonului mobil cu camera foto ii obliga pe creatori la mai multa creativitate. PREZENTE. Anul trecut in luna octombrie, orasele Paris si Lille au gazduit primul festival european al filmelor realizate cu ajutorul unor telefoane mobile de ultima generatie, ""Festival pocket films"". Initial, peste 100 de regizori, scenaristi, muzicieni primisera terminale 3G in cadrul unui proiect cultural experimental. Americanii sustin ca in 2004 ei au organizat primul festival pentru ""pocket films"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.