Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a retras autorizatiile de functionare unor societati care nu si-au majorat capitalul social pana la data-limita, de 31 decembrie 2005. Acestea sunt: ABG Insurance, Mediterranea Assicurazioni, Mondial A
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a retras autorizatiile de functionare unor societati care nu si-au majorat capitalul social pana la data-limita, de 31 decembrie 2005.

Acestea sunt: ABG Insurance, Mediterranea Assicurazioni, Mondial Assurances, Nationala Companie de Asigurari si Reasigurari, Omniasig Addenda si Provitas.
Societatea Certasig - Societate de Asigurare - Reasigurare nu va mai putea incheia asigurari de viata, autorizatia pentru acest tip de activitate fiindu-i retrasa de Comisie. CSA a retras si autorizatiile de desfasurare a activitatii de asigurari de viata urmatoarelor societati, la cererea acestora: NBG Asigurari SA (denumire anterioara: Alpha Insurance Romania SA), Asito Kapital SA si Carpatica Asig SA.
REACTIE. Compania Omniasig Addenda este specializata in domeniul asigurarilor private de sanatate si are ca actionariat companiile Omniasig Asigurari de Viata (64,96%) si Addenda Osiguranje (34,98%).
Sorina Niculescu, directorul general al societatii, ne-a precizat ca intarzierea majorarii de capital s-a produs din cauza modificarii structurii actionariatului, survenita chiar inainte de sfarsitul anului. ""Majorarea capitalului social a fost intarziata de pregatirea formalitatilor legate de avizarea noilor actionari de CSA, pentru care se asteapta primirea documentelor necesare"", a precizat Niculescu. (Iohanna Onaca Purdea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.