Declaratiile presedintelui Basescu facute la sedinta de bilant a Ministerului Administratei si Internelor au starnit reactii in Coalitie. Prezent la sedinta de bilant, presedintele Traian Basescu le-a cerut angajatilor MAI sa verifice actele norma

Declaratiile presedintelui Basescu facute la sedinta de bilant a Ministerului Administratei si Internelor au starnit reactii in Coalitie.

Prezent la sedinta de bilant, presedintele Traian Basescu le-a cerut angajatilor MAI sa verifice actele normative emise de Guvern in ultimii zece ani, deoarece multe dintre acestea au fost date ""in folosul grupurilor de interese nelegitime, iar responsabilitatea in aceste cazuri trebuie asumata"".
MAI. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, considera insa ca multe dintre criticile presedintelui tintesc executivele precedente. El s-a aratat convins de faptul ca Guvernul Tariceanu nu este influentat de grupuri de interese, dar crede ca trebuie evitata favorizarea anumitor firme in castigarea licitatiilor. Blaga a facut referire la o afacere administrata de Ministerul Economiei, in care urma sa fie acordat, fara licitatie, un contract de peste un miliard de euro unei firme elvetiene ce urma sa reabiliteze Portile de Fier.
MEC. Ministrul Economiei, Codrut Seres, a sustinut insa ca nu se simte vizat de acuzatiile lui Basescu, intarite si de ministrul Blaga. ,,Din cate am observat, atacurile nu sunt la adresa actualului Guvern, ci la cele anterioare si nu cred ca presedintele s-a referit la mine, nu mi-am regasit numele in discursul presedintelui, dar, daca e vorba de acordul cu Elvetia, nu cred ca e oportun sa se mai vorbeasca despre acest acord, pentru ca el nu a intrat in vigoare si cel care l-a interpretat gresit a demisionat"", a spus Seres.
PD. ""Nu interpretez mesajul presedintelui de la bilantul MAI in sensul existentei unor acte de coruptie la adresa actualului Guvern, ci ca o atentionare sa nu repete greselile fostei guvernari. Sa se fereasca Guvernul de practicile PSD"", a precizat si liderul PD, Emil Boc. Pe de alta parte, senatorul PD Marius Marinescu a initiat o actiune de strangere de semnaturi de la colegii din Coalitie pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind o serie de suspiciuni de coruptie, urmarind eventuala existenta a unor acte normative emise de Executiv in ultimii zece ani, in favoarea unor grupuri mafiote. El a reusit sa adune semnaturi de la 24 de colegi senatori, printre care Dan Voiculescu (PC), Teodor Melescanu si Norica Nicolai (PNL).

SEFUL STATULUI SI-A STERS DATORIILE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.