Pe internet bantuie un virus care sterge si suprascrie fisiere de pe sistemul infectat.

Acest malware ""imbie"" utilizatorul sa deschida fisierul atasat cu promisiunea unor poze sau filmulete cu continut pornografic. Cu greu rezisti tentatiei de a deschide un mail cu atasament care are ca subiect teme precum ""Sex.mpg"", ""Crazy illegal Sex"", ""Miss Lebanon 2006"", ""School girl fantasies gone bad"". Un vierme care se foloseste de aceste trucuri a infectat in ultima saptamana sute de mii de computere din intreaga lume.
""Acesta este un virus distructiv, care sterge si suprascrie fisierele gasite pe sistemul utilizatorului infectat, atacand cele mai populare formate de fisiere, printre care .doc, .xls, .ppt, .pdf si .zip"", spune Jamz Yaneza, senior threat analyst la Trend Micro.
""In afara pierderii unor cantitati considerabile de date, virusul are drept efect si blocarea tastaturii si a mouse-ului, facand sistemul inoperabil"", adauga Yaneza.
ATAC. La fel ca majoritatea viermilor, Worm@Grew. A se propaga prin intermediul atasamentelor la e-mail-uri si prin retelele partajate, inclusiv prin serviciile de partajare de fisiere si P2P.
Pentru a va feri de asemenea surprize neplacute, asigurati-va ca aveti un antivirus actualizat. Nu deschideti nici un e-mail de la persoane pe care nu le cunoasteti. Nu deschideti fisiere atasate din partea persoanelor pe care nu le cunoasteti.