Scriitor si traducator sarb 1963: Debuteaza in revistele Razvitak si Vidici cu poezie si traduceri 1967: Ii apare primul volum de versuri ""Pastoji zemlja"" (""Exista pamant"") 1993: Primeste la Roma Premiul Vergilius Scriitorul sarb Ada

Scriitor si traducator sarb

1963: Debuteaza in
revistele Razvitak si Vidici cu poezie si traduceri
1967: Ii apare primul volum de versuri ""Pastoji zemlja"" (""Exista pamant"")
1993: Primeste la Roma Premiul Vergilius

Scriitorul sarb Adam Puslojic si-a lansat ieri, la Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti, volumul de versuri ""Trimitor la stele"". Autorul este membru de onoare al Academiei Romane si membru activ al Uniunii Scriitorilor din Romania. El a publicat noua volume in limba romana si a tradus opera multor poeti romani, facand cunoscuta cultura romana in limba sarba, dar si in alte peste 20 de limbi straine. Adam Puslojic a fost primul presedinte al Asociatiei de Creatie si Prietenie ""Fratia sarbo-romana"" din Belgrad. ""O carte esentiala, un nou Isarlak, pe malul drept si stang al Dunarii, o infrarealitate atemporala si o realitate culturala importanta, «Trimitor la vise» este harta si expresia de continuitate a unui tezaur spiritual comun intr-un spatiu in care Iorgovan, grecii, turcii si lumea lui Kavafis se suprapun si se contrazic"", apreciaza Mariana Dan, cea care semneaza postfata cartii. Pentru noul volum de versuri aparut in limba romana, Jurnalul National il declara pe Adam Puslojic ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.