Aproximativ opt milioane de copii din lumea intreaga se nasc in fiecare an cu malformatii. Iar multi dintre acestia mor inainte de a ajunge la varsta de cinci ani. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de fundatia March of Dimes din State
Aproximativ opt milioane de copii din lumea intreaga se nasc in fiecare an cu malformatii.

Iar multi dintre acestia mor inainte de a ajunge la varsta de cinci ani. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de fundatia March of Dimes din Statele Unite. Multe dintre aceste malformatii apar la copiii nascuti in tarile sarace, unde parintii nu isi permit sa efectueze testele prenatale, pentru a vedea daca micutul va suferi sau nu malformatii si nici nu au posibilitatea de a le preveni.
Aceiasi cercetatori de la March of Dimes arata ca, in lume, circa 70% dintre malformatiile nou-nascutilor ar putea fi prevenite, tratate sau macar ameliorate. ""Multi parinti cred ca malformatiile congenitale nu pot fi prevenite. Insa ei ar trebui sa fie informati cum se poate aduce pe lume un copil sanatos"", arata dr. Jose Cordero, medic in cadrul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA.
CAUZE GENETICE. Din totalul malformatiilor care apar anual la bebelusi, o parte au la baza cauze genetice: malformatiile cardiace, spina bifida (defecte de tub neural), anemia falciforma sau sindromul Down. Insa foarte multe malformatii ale copilului au drept cauza afectiunile mamei, care au aparut inainte sau dupa conceptie, cum ar fi de exemplu sifilisul, anumite tratamente medicamentoase sau consumul de alcool si de tigari. Cel putin 3,3 milioane dintre micuti mor din aceste cauze inainte de a implini cinci ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.