Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va propune amendamente la legea reformei in sanatate, astfel incat sa fie impozitate cu 6,5% numai drepturile de autor care reprezinta unica sursa de venit si titularul nu are contract individual de asigurari de
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va propune amendamente la legea reformei in sanatate, astfel incat sa fie impozitate cu 6,5% numai drepturile de autor care reprezinta unica sursa de venit si titularul nu are contract individual de asigurari de sanatate.
Practic, vor contribui la fondul de sanatate numai persoane care obtin doar venituri din drepturi de autor si care nu vireaza contributii la fondul de sanatate. ""In calitate de deputat, uzand de prevederile constitutionale referitoare la angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, voi efectua mai multe amendamente care sa solutioneze propunerea de text, astfel incat sa fie impozitate numai drepturile de autor care se realizeaza ca unica sursa de existenta. Celelalte drepturi de autor care inseamna sursa suplimentara de venituri, pe langa venitul din activitatea cu caracter salarial, se vor exclude de la impozitare"", a declarat Nicolaescu. SESIZARI. Ministrul a batut in retragere dupa ce Clubul Roman de Presa si alte asociatii profesionale au sesizat ca persoanele care presteaza servicii liberale, dar sunt angajate si cu contract permanent de munca ar urma sa fie impozitate de doua ori. Clubul Roman de Presa a trimis Ministerului Sanatatii si premierului Tariceanu cate o scrisoare referitoare la impozitarea dreptului de autor pentru asigurarile sociale de sanatate. Si reprezentantii Biroului de avocatura Bosnita si Asociatii au atentionat ca, in forma in care pachetul de legi a trecut prin Guvern, contributia la fondul national unic de sanatate se va calcula atat asupra veniturilor din salarii, cat si asupra celor din drepturi de autor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.