Miercuri, 1 februarie 2006, ora 18:00, la Libraria Carturesti va avea loc lansarea volumului ""Fetita cu o mie de riduri"" de Nora Iuga, aparut la Editura Cartea Romaneasca.

Imediat dupa lansare va avea loc o dezbatere despre ""al doilea erotism"", un manifest-confesiune literara semnat de Nora Iuga (foto). La eveniment vor participa criticii literari Octavian Soviany, Marius Chivu si Bogdan-Alexandru Stanescu.
DESPRE DRAGOSTE. Cartea Norei Iuga ""Fetita cu o mie de riduri"" este aceea a unui erotism fara obiect, asa cum il traim in adolescenta. Cand sexul real se sterge, ne reintoarcem la prima indragostire difuza, imateriala, necorporala. ""Eu retraiesc acum aceasta indragostire fara obiect si o scriu"", marturi-seste Nora Iuga, care se intreaba de fapt cum fac dragoste oamenii. Prin nemiscare, ca arborii? Ca in reveriile copilariei, cand doua trupuri se unesc si raman asa pana dimineata? Scriitoarea propune ca raspuns un ""al doilea erotism"", o alta cale in literatura, intre castitatea mimata a perioadei comuniste si valul sexualist al ultimului deceniu. (Mihaela Suciu)