Piersic n-are 70 de ani. Are varsta a zece copii de 7 ani. Fac aceasta observatie in deplinatatea facultatilor mintale... Am stat doua zile acasa la ""ciocoflender"" (asa cum ii place actorului sa-i alinte pe oamenii mari), la Cluj,
si am descoperit ca este un pusti
condamnat la nemurire.

Burg mare si pustiu. Toata lumea este la slujba... Suntem in Cluj, un oras incremenit intr-o liniste crestina care a oprit timpul in loc. Ni s-a parut ca am stat o vesnicie la stop pentru culoarea verde. Trebuia sa ajungem la Teatrul National, unde seara avea sa fie spectacolul lui Piersic!... Intram in culise si il cautam pe omul care peste cateva ceasuri urma sa fie sarbatorit de un oras intreg. N-am zabovit prea mult cu munca de detectiv si il gasim imbracat in trening, stand pe locul celor care il venereaza. Adica pe un scaun, in sala.
AL NOSTRU, AL TUTUROR. Ne prindem in hora discutiilor si in cateva minute devenim cei mai buni prieteni ai lui Piersic. Cica Piersicul nostru s-ar fi intalnit odata cu o cunostinta. Au schimbat cateva vorbe, pana cand cineva a sarit sa-l pupe pe ciocoflender. S-au imbratisat de parca s-ar fi cunoscut de-o viata. Dupa ce pupaciosul a plecat, cunostinta il intreaba pe Piersic: ""Cine era, ma?"". ""Un bun prieten"", i-a raspuns Florin. ""Cum il cheama?"" ""Nu stiu."" Sa va vina sa credeti ca, desi era un bun prieten, Piersic nu-i stia numele. O fi avand Fat-Frumos (sau Harap-Alb, cum preferati sa-i spuneti) o memorie de elefant, dar cum sa tina el minte numele a milioane de romani care ii sunt prieteni? ""Am primit 270 de mesaje pe telefon. Este nemaipomenit! M-a sunat si Adrian Nastase"", si-a impartasit bucuria Piersic. Acest Piersic care este al tuturor romanilor.
22-78-11. Niciodata n-am crezut ca voi supravietui unui spectacol care dureaza peste sapte ore. Ei bine, la ""Clepsidra cu minutare"", in care Florin Piersic a fost sarbatorit de clujeni, am stat la Teatrul National de seara pana la unu dimineata. Cand s-a terminat am avut senzatia ca am plecat cu tot cu scaun! Parca se lipise de noi de atata stat. Cu siguranta n-am sa mai fiu martorul unui asemenea spectacol. Poate doar daca Piersic va fi din nou omagiat, peste 50 de ani, daca eu voi mai fi in viata.
Desi organizatorii au vrut sa-l tina cat mai departe de scena pe sarbatorit, Florin ne-a povestit cat a putut de mult din cei 70 de ani, pe care parca ii poarta tot timpul in buzunar... Si il stiti pe Florin! Cand se porneste nu se mai opreste. Si-a dat numarul de telefon, pentru ca nu se simte bine daca nu-i suna (mobilul). Ba chiar s-a asigurat ca toata lumea sa-l retina: ""Luati si notati: 07... 22, varsta la care am fost dezvirginat, 78 - varsta la care sper sa ajung, 11 - scorul dintre mine si dumneavoastra: 1 la 1"". Dupa acest numar a urmat un... pi-pi: ""Domnule doctor, fac pipi in zece directii. Nu stiu ce sa fac""... ""Du-te la Dumitru Farcas, sa te invete el cum sa canti cu degetele..."" Piersic ne-a spus chiar ce purta el la 27 de ani in chiloti: dolari. De frica sa nu-i fure cineva verzisorii in avion. ""Toate stewardesele se uitau la mine cat de dotat eram, pana cand m-am dus sa ma usurez si am luat banii din chiloti si i-am bagat la piept. Ce dazamagite au fost!""... Povestea si se bucura ca un copil de reactia publicului. A ras si a plans in hohote, o data cu prietenii lui din sala. Constantin Draghici l-a inmuiat de tot pe Piersic. Chiar daca batranetea a pus stapanire pe Draghici, copilul care a implinit saptamana trecuta 70 de ani i-a zis cu lacrimi in glas: ""Tu esti tineretea mea, iar eu sunt tineretea ta"". Daca Florin Piersic tot isi sarbatorea tineretea, Constantin Draghici a spus ca are si el o comemorare: a implinit 50 de ani de cand s-a lansat, ca tenor, pe scena Teatrului National din Cluj.

TRIO. Dumitru Farcas a cantat ""Saraca, inima me"" alaturi de Piersic si Gheorghe Turda