Proiectele de investitii care vor genera noi locuri de munca in zonele cu o rata a somajului ridicata si care vor aduce aport de tehnologie inalta ar putea beneficia de o serie de facilitati, printre care subventionarea terenului si a cladirilor.

Potrivit propunerilor Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), pentru completarea proiectului privind legea investitiilor, ajutoarele de stat oferite investitorilor vor avea la baza trei criterii principale: dezvoltarea regionala, crearea de locuri de munca in zonele in care somajul este ridicat si stimularea aportului de tehnologie avansata.
AJUTOR DE STAT. ""Am propus ca intensitatea ajutorului de stat sa fie mai mare pentru proiectele care se vor dezvolta in regiuni ce au atras mai putine investitii, precum Moldova sau partea de sud-est a tarii"", a declarat presedintele ARIS, Ana-Maria Cristina (foto). Investitorii ar putea beneficia de o serie de facilitati, printre care subventionarea tehnologiei utilizate in procesul de productie si acordarea gratuita de cursuri de pregatire pentru angajati. (Iohanna Onaca Purdea)