Dupa ce FRF a decis sa vanda in exclusivitate drepturile de transmisie radio ale meciurilor echipei nationale catre postul privat Total Sport FM in detrimentul partenerului traditional, Radio Romania, CNA a solicitat ieri forului lui Mircea Sandu sa
Dupa ce FRF a decis sa vanda in exclusivitate drepturile de transmisie radio ale meciurilor echipei nationale catre postul privat Total Sport FM in detrimentul partenerului traditional, Radio Romania, CNA a solicitat ieri forului lui Mircea Sandu sa revina asupra acestei decizii.

LEGE. Sub semnatura presedintelui Ralu Filip (foto), CNA precizeaza ca Legea audiovizualului prevede, la articolul 21, ca evenimentele de importanta majora pot fi transmise in exlusivitate numai daca difuzarea lor nu priveaza o parte importanta a publicului de posibilitatea de a le urmari. De asemenea, acelasi articol prevede ca Guvernul Romaniei a hotarat in 2003 ca acest procent se ridica la 70% din populatia recenzata a tarii. ""Date fiind aceste reglementari legale, este limpede ca postul Total Sport nu intruneste conditiile legale, in sensul ca nu acopera minimum 70% din suprafata Romaniei. Va solicitam sa reluati procedura de vanzare a drepturilor, facand precizarea ca urmatoarele posturi indeplinesc cerintele Legii audiovizualului: Romania Actualitati, Europa FM, Info Pro si Kiss FM"", se scrie in comunicatul semnat de Ralu Filip. Imediat ce Total Sport FM a primit drepturile exclusive de transmisie a meciurilor echipei nationale, Bogdan Popescu, directorul radioului, a anuntat ca, pana la finele lunii februarie, postul va fi receptionat in majoritatea tarii. (Dragos Stoica)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.