Continuam dezvaluirile despre eroarea judiciara pe care o definim Cazul 1393. Astazi, cititi ce am descoperit noi. De maine, incepe judecata. Primul membru al juriului care va da verdictul este maestrul Marian Nazat. In editia de ieri v-am prezent

Continuam dezvaluirile despre eroarea judiciara pe care o definim Cazul 1393. Astazi, cititi ce am descoperit noi. De maine, incepe judecata. Primul membru al juriului care va da verdictul este maestrul Marian Nazat.

In editia de ieri v-am prezentat filmul crimei comise in comuna Frumusita. Ciobanul Ion Lechea a fost gasit mort, inghetat,
intr-un canal de irigatii. Instantele au stabilit ca satenii Enache Vicu si Chicioroaga Vasile sunt vinovati si le-au dat 19 ani de inchisoare. Alt participant, Catalin Spanu, a fost gasit vinovat de ""neacordare de ajutor"" si a fost condamnat la trei ani. In prezent, e liber. Nelu Hagiu, un argat care la acea vreme avea 14 ani, a fost unicul martor al acuzarii, in conditiile in care Catalin Spanu a marturisit ca a comis singur crima, exonerandu-i de raspundere pe Chicioroaga si Enache.
CERCETARILE NOASTRE. Reporterii nostri au studiat dosarul acestui proces, presarat cu multe semne de intrebare. Participarea lui Chicioroaga la crima pare improbabila. Si nici nu a fost probata, in opinia noastra, intrucat instantele de judecata nu au pus la indoiala rechizitoriul intocmit de Parchet. Si nu au efectuat o cercetare judecatoreasca adecvata.
In acest caz, daca s-a comis o eroare judiciara, si noi credem ca da, aceasta nu mai poate fi reparata. Legea nu mai permite revizuirea procesului. Adevarul judiciar nu este insa adevarul absolut. Justitia poate da erori. Prin urmare, am cautat sa gasim probe noi, care poate au scapat anchetatorilor la acea vreme sau pe care acestia nu le-au luat in seama.
In ce priveste prezenta faptasilor la locul crimei si cercetarea la fata locului, indiscutabil nu aveam ce gasi. Pentru ca nici criminalistii, acum cinci ani, nu au gasit nimic care sa-i pozitioneze la locul omorului pe inculpati. Cu atat mai putin am putea gasi noi, acum.

IN FATA NOASTRA. Prima declaratie data vreodata cu manuta lui, de Nelu Hagiu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.