Incercarea celor tineri din Busteni de a se distra s-a incheiat tragic duminica dupa-amiaza. Bogdan Boja, Gigi Florea si Mirel Ceausu au fost suprinsi de o avalansa in timp ce schiau pe Valea Cerbului din Muntii Bucegi, ultimul murind din pricina ace
Incercarea celor tineri din Busteni de a se distra s-a incheiat tragic duminica dupa-amiaza. Bogdan Boja, Gigi Florea si Mirel Ceausu au fost suprinsi de o avalansa in timp ce schiau pe Valea Cerbului din Muntii Bucegi, ultimul murind din pricina acestui incident.
Mirel Ceausu, 23 de ani, din Busteni, a fost gasit ieri la doi metri sub zapada dupa ce a fost inghitit de o avalansa care a avut loc duminica dupa-amiaza in Muntii Bucegi DERUTA. ""Nu stiu cum s-a intamplat si de la ce a pornit avalansa. Am evitat sa mergem pe Valea Morarului, stiind ca este periculoasa, dar asta ne-a fost soarta. Mirel a fost inghitit de zapada si l-am cautat mai bine de doua ore, fara sa dam de el"", a declarat Bogdan Boja, unul dintre supravietuitorii accidentului. Echipa Salvamont Busteni a fost alarmata la o jumatate de ora de la producerea avalansei si a intervenit imediat pentru salvarea lui Ceausu, 23 de ani. MISIUNE. Ieri-dimineata, o echipa mixta formata din salvamontisti din Sinaia si Busteni si angajati ai Jandarmeriei Montane au urcat cu telecabina pana la Cabana Babele, de unde au mers vreme de doua ceasuri pana la Cabana Omu, acolo unde se aflau cei doi supravietuitori. Mirel Ceausu a fost inghitit de zapada la o distanta de 500 de metri de la cabana de unde plecase in drumetie alaturi de prietenii sai. Cei 20 de oameni care au plecat in cautarea trupului neinsufletit au avut nevoie de 3 ore pentru a-si duce la capat misiunea. ""INCHISOARE"". Dupa ce au scos la suprafata trupul lui Mirel Ceausu, salvamontistii au avut nevoie de un elicopter pentru a duce cadavrul la morga Spitalului din Sinaia. Acesta a plecat de la Brasov, a ajuns la Cabana Omu, unde a fost imbarcat decedatul, si a aterizat pe stadionul din Sinaia. Numai ca aici, membrii echipajului au avut surpriza sa constate ca portile arenei sunt incuiate si nu pot duce trupul neinsufletit al lui Mirel Ceausu la morga aflata la numai cativa pasi departare. Cei doi supravietuitori, Bogdan Boja si Gigi Floare, alaturi de echipa de salvamontisti, au coborat aseara, dupa lasarea intunericului, in Busteni, fiind in stare de soc. Salvamontistii de pe Valea Prahovei au transmis in ultimele saptamani mai multe avertizari in care le cereau turistilor sa nu se aventureze in zonele neamenajate pentru schi, existand pericolul unor avalanse.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.