In jurul amiezii, ieri, o avalansa de proportii s-a produs in muntii Bucegi, trei schiori fiind implicati in acest eveniment tragic. Mirel Ceausu, din Busteni, in varsta de 23 de ani, a fost inghitit de zapada, fiind dat disparut. INTERVENTIE. Ava
In jurul amiezii, ieri, o avalansa de proportii s-a produs in muntii Bucegi, trei schiori fiind implicati in acest eveniment tragic. Mirel Ceausu, din Busteni, in varsta de 23 de ani, a fost inghitit de zapada, fiind dat disparut.

INTERVENTIE. Avalansa s-a petrecut in jurul orei 15:00, o jumatate de ora mai tarziu fiind anuntata si echipa Salvamont, care a intervenit in cel mai scurt timp. Alaturi de Ceausu, mai erau Bogdan Boja si Gigi Florea, ambii in varsta de 22 de ani, doi schiori experimentati, care isi incercau norocul pe Valea Cerbului. ""Nu suntem noi primii schiori care ne-am dat pe Valea Cerbului. Au mai fost si altii care au schiat pe acolo si nu s-a intamplat nimic. Acum am avut noi ghinion sa se intample cand am fost acolo. Nici nu imi dau seama cum a plecat zapada. L-am cautat pe Ceausu imediat ce s-a pornit avalansa, dar nu l-am gasit nici dupa doua ore"", a declarat Bogdan Boja care a scapat cu sansa de furia avalansei. Acesta, impreuna cu Gigi Florea, a innoptat la Cabana Omu, urmand sa coboare azi in Busteni.
MICI SPERANTE. Seful Salvamont Busteni, Nicolae Blegu, a declarat aseara ca oamenii sai au intervenit in cel mai scurt timp. ""Daca nu l-am gasit dupa atata timp, este greu de crezut ca mai este in viata. Maine dimineata, la ora 07:30, urcam cu telecabina pana la Cabana Omu ca sa ii aducem jos pe cei doi supravietuitori si sa continuam operatiunea de salvare a celui de-al treilea schior"", a spus Nicolae Blegu. Avalansele pe culmile muntilor de deasupra Busteniului au devenit un lucru frecvent. Acum doua saptamani s-a mai produs o alta cadere de zapada, fara sa faca victime. (Sorin Anghel)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.