Raspunsul presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Gilca (foto), la considerentele lui Tariceanu privind informarea institutiilor statului, atunci cand asupra unui demnitar incepe urmarirea penala, n-a intarziat. DEZBATERE
Raspunsul presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Gilca (foto), la considerentele lui Tariceanu privind informarea institutiilor statului, atunci cand asupra unui demnitar incepe urmarirea penala, n-a intarziat.

DEZBATERE. Premierul a propus sambata lansarea unei dezbateri publice cu participarea specialistilor in domeniu si a societatii civile, in scopul elaborarii unui set de reguli care, eventual, sa fie cuprinse in legislatie, astfel incat relatia intre Executiv si Justitie sa nu mai fie una controversata. Galca a declarat ieri ca Executivul si puterea judecatoreasca functioneaza conform normelor constitutionale, insa in acest moment este nevoie de toate parghiile ca procesul de reforma sa fie revigorat. ""Este foarte important ca Executivul si puterea judecatoreasca sa colaboreze in mod eficient in constructia statului de drept, iar in acest moment este mai prezenta ca oricand nevoia de a gasi toate parghiile pentru ca procesul de reforma sa fie revigorat"", a afirmat Iulian Gilca.
IRONIE. Seful CSM ""apreciaza preocuparea"" premierului pentru ""o conturare in plan normativ"" a unei colaborari, insa aceasta trebuie stabilita de specialisti in drept constitutional.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.