Tenorul Ludovic Spiess, fost ministru al Culturii si director al Operei Romane, a incetat din viata ieri, la 68 de ani, in timp ce se afla la o partida de vanatoare in zona Draganesti-Vlasca, judetul Teleorman.

Reprezentanti ai Politiei Romane invoca infarctul drept posibila cauza a decesului artistului Ludovic Spiess, potrivit primelor constatari ale unui medic aflat si el la partida de vanatoare la care participa maestrul.
AUTOPSIE. Traian Nedelcuta, procuror criminalist pe raza judetului Teleorman, sustine insa ca autoritatile nu detin deocamdata suficiente informatii pentru a stabili cauza reala a decesului, urmand ca trupul neinsufletit al maestrului Ludovic Spiess sa fie transportat la Alexandria, pentru autopsiere. ""Nu avem suficiente elemente deocamdata. De-abia acum demaram cercetarile. O echipa formata din politie, procuror si medic legist se indreapta catre locul unde a decedat maestrul. Urmeaza sa stam la dispozitie cu detalii.
Singurul element cunoscut pana la aceasta ora este faptul ca Ludovic Spiess a decedat intr-o padure de pe raza judetului nostru"", a declarat procurorul Nedelcuta ieri, la scurt timp dupa anuntul public al decesului maestrului Spiess. Cauza exacta a decesului fostului ministru al Culturii va fi stabilita in urma necropsiei ce se va efectua astazi la Serviciul de Medicina Legala Alexandria.
SUCCES INTERNATIONAL. Pe langa numeroasele activitati culturale si functii ocupate in institutiile de profil in Romania, tenorul Ludovic Spiess isi construieste un renume si pe scenele de peste hotare, fiind prezent vreme de peste 20 de ani in spectacole din intreaga lume. In anii a€™60, Ludovic Spiess este recunoscut drept cel mai mare tenor al lumii, succesul peste hotare fiind confirmat de numeroasele distinctii primite de marele maestru, printre care premiul I la Toulouse, obtinut in 1964, premiul I la Concursul de canto de la Rio de Janeiro in 1965 si premiul I in Olanda 1966. In ultimul an de comunism, Spiess reuseste sa lanseze, impreuna cu prietenul sau, Iosif Sava, cartea ""Cu Ludovic Spiess prin teatrele lumii"". Din octombrie 1991 si pana in noiembrie 1992, Ludovic Spiess ocupa functia de
ministru al Culturii. (Miruna Mihalcea)

VIATA DE MAESTRU