Procesul fostului presedinte irakian Saddam Hussein a fost reluat cu un nou scandal, in urma caruia inculpatul a parasit sala de judecata. Un schimb dur de replici urmat de iesirea furtunoasa din sala a lui Saddam Hussein au pus punct, ieri, une
Procesul fostului presedinte irakian Saddam Hussein a fost reluat cu un nou scandal, in urma caruia inculpatul a parasit sala de judecata.


Un schimb dur de replici urmat de iesirea furtunoasa din sala a lui Saddam Hussein au pus punct, ieri, unei noi etape a procesului fostului lider al Irakului. Saddam si noul sau judecator s-au contrat in permanenta. Primul a incercat sa impuna autoritatea celui care a condus tara timp de 35 de ani in stil de mana forte. Al doilea a incercat sa impuna autoritatea cu care a fost investit de Tribunalul Special Irakian, nelasandu-se impresionat de tiradele si iesirile violente ale fostului presedinte.
NESUPUS. Saddam a acuzat instanta care il judeca, spunand ca nu face decat sa execute dispozitiile americanilor. ""Acest tribunal este unul irakian"", i-a replicat judecatorul Rauf Rashid Abdel Rahmane.
Momentul care a declansat insa adevaratul razboi al replicilor a fost cel in care fratele vitreg al lui Saddam a fost scos din sala de judecata, iar fostul lider de la Bagdad a vrut sa-i spuna judecatorului ca acesta incerca sa explice ca nu se simte bine. ""Veti lua cuvantul prin intermediu avocatului care va reprezinta"", i-a spus presedintele completului fostului presedinte al tarii.
Saddam Hussein a vrut apoi sa plece din sala si le-a spus avocatilor ca, daca nu ii urmeaza exemplu, ""sunt niste demoni"". ""Vreau sa parasesc sala"", a spus el. ""Da-i drumul"", a fost replica judecatorului, care a avut darul de a-l scoate din sarite pe acuzat. ""Am condus tara timp de 35 de ani si imi ordonati sa ies de aici"", s-a revoltat Saddam. ""Eu sunt judecatorul aici, tu esti acuzatul si trebuie sa mi te supui"", a mai spus judecatorul inainte ca fostul presedinte sa paraseasca sala, sub escorta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.