Un cetatean japonez a murit, ieri, in Capitala, dupa ce a fost muscat de un caine vagabond care i-a sectionat artera femurala. Maidanezul avea un marcaj la una dintre urechi si a fost identificat ca fiind fugit de la un adapost din comuna ilfovea
Un cetatean japonez a murit, ieri, in Capitala, dupa ce a fost muscat de un caine vagabond care i-a sectionat artera femurala.

Maidanezul avea un marcaj la una dintre urechi si a fost identificat ca fiind fugit de la un adapost din comuna ilfoveana Chiajna, al carei primar este Mircea Minea, ne-a declarat aseara viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu.
HEMORAGIE. Omul de afaceri japonez, in varsta de 68 de ani, a fost atacat de caine in timp ce se indrepta de la masina catre scara blocului in care locuia, din bulevardul Titulescu. Maidanezul l-a muscat de gamba si de coapse, criminalistii identificand trei plagi. Muscatura a sectionat artera femurala, hemoragia fiind deosebit de puternica. Cetateanul nipon s-a tarat 30 de metri pana in scara blocului si i-a spus paznicului doua cuvinte: ""caine"" si ""salvare"", dupa care ca a decedat, din cauza pierderii de sange.
MASURI. Viceprimarul general al Capitalei a declarat ca trebuie luate masuri radicale in urma acestui incident si trebuie modificata legea. ""Solicitam reducerea timpului de cazare a cainilor si masuri mult mai severe pentru cei care isi recupereaza cainii"", a spus Murgeanu. El a adaugat ca de cand a aparut Legea 227 privind protectia animalelor lucrurile ""au scapat de sub control"" si ca e nevoie de mai multa responsabilitate. Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA), din cadrul Primariei Capitalei, a precizat ca ""numarul cainilor fara stapan este de 200.000 de exemplare in Bucuresti"". De asemenea, jumatate din cainii fara stapan ridicati de echipele de ecarisaj ale ASA se reintorc in spatii publice, din cauza ca persoanele care recupereaza animalul il lasa din nou in libertate. Conform prof. Dr. Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase ""Matei Bals"" la Centrul Antirabic se prezinta zilnic 70-80 de persoane muscate de caini, iar vara chiar si 150. In perioada in care functiona Programul de supraveghere a cainilor vagabonzi, numarul celor muscati scazuse foarte mult. Insa pana acum nu s-au inregistrat decese. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.