Liderul mondial, elvetianul Roger Federer, si-a confirmat ieri dominatia absoluta, castigand cel de-al treilea turneu de Grand Slam consecutiv.

El a triumfat in finala contra revelatiei competitiei, cipriotul Marcos Baghdatis, cu scorul de 5-7, 7-5, 6-0, 6-2, iar in momentul in care a primit trofeul din partea legendarului Rod Laver nu si-a putut stapani lacrimile (foto).
RENASTERE. Sustinut frenetic din tribune, Baghdatis a inceput fantastic, impunandu-se in primul set si aflandu-se permanent in avantaj in cel de-al doilea. Totusi, desi parea daramat, Federer a renascut pe finalul setului secund, pe care si l-a adjudecat. Urmatoarele doua acte n-au avut istoric, elvetianul beneficiind si de prabusirea fizica si mentala a bravului tenisman cipriot.
EMOTIE. ""Nu mi-am mai putut controla emotiile. Am avut multe discursuri grele, dar acesta este cu siguranta cel mai dificil. Am fost si sunt extrem de fericit, dar trebuie sa urc pe scena si sa vorbesc tribunelor. Uneori, asta e prea mult pentru mine. De fiecare data cand castig un Grand Slam este ca un vis"", a declarat Federer. In competitia junioarelor, romanca Raluca-Ioana Olaru (cap de serie nr. 2) a fost invinsa in semifinale de a patra favorita, rusoaica Anastasia Pavliucenkova, care a si castigat turneul. (Mihai Igirosanu)

MAURESMO