28 decembrie 2004 © 12 aprilie 2005© 26 mai 2005 ©
8 septembrie 2005 © 3 octombrie 2005 © Toate au avut loc la sediul Guvernului Intalnirea de taina pe care premierul Tariceanu a avut-o la
28 decembrie 2004 © 12 aprilie 2005© 26 mai 2005 ©
8 septembrie 2005 © 3 octombrie 2005 © Toate au avut loc la sediul Guvernului Intalnirea de taina pe care premierul Tariceanu a avut-o la Palatul Victoria cu inculpatul Dinu Patriciu si cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, pentru a discuta dosarul instrumentat de Parchet, la doar cateva zile dupa ce Patriciu fusese retinut de procurori in afacerea Petromidia, continua sa provoace dezbateri aprinse in societate, dar nu si in constiinta primului-ministru. Daca Monica Macovei incearca abia acum, dupa ce a fost deconspirata intalnirea, sa se dezica de ea, afirmand ca a fost inoportuna, Tariceanu o tine una si buna ca s-a vazut cu inculpatul pentru a ajuta statul roman - atentie, in secret, ca prea repede se infiripa in mentalitatea conducatorului roman ca ""statul e el"" - , si nu pe prietenul sau Dinu Patriciu, coleg de partid si de afaceri. Sfidand opinia publica, prim-ministrul refuza sa raspunda la toate intrebarile pertinente in acest caz, incepand cu cea legata de momentul exact in care l-a convocat pe Patriciu la Guvern pentru a-i asculta ""speriat"" amenintarile cu darea in judecata a statului roman. Jurnalul National a trimis o solicitare scrisa Guvernului pentru a obtine aceasta informatie, extrem de importanta. Pentru ca ziua in care cei trei au dezbatut dosarul Petromidia la Palatul Victoria poate spune multe despre cursul Justitiei si al instantei care a decis ca Patriciu nu poate fi bagat la inchisoare - chiar si pentru 30 de zile - deoarece are familie si studii superioare, nu exista riscul de a fugi din tara, bunaoara. In acest context, fuga lui Tariceanu de a da explicatii este halucinanta. MINCIUNI. La fel de halucinant este si modul in care Tariceanu, Patriciu si Macovei s-au contrazis unul pe altul in urma dezvaluirii publicate marti de Jurnalul National. Ba ca intalnirea a fost convocata de Tariceanu, ba ca a fost la solicitarea lui Patriciu, ba ca Macovei stia despre ce se discuta, ba ca nu stia, ba ca au vorbit despre reforma Justitiei. Patriciu a recunoscut-o direct: la intalnire s-au discutat ""implicatiile politico-economice ale investigatiei asupra Rompetrol"". Adancirea celor trei in minciuni face sa fie si mai dorit adevarul despre ce s-a discutat in intalnirea din iunie de la Guvern. Ce s-a negociat? Ce solutii s-au pus la cale? ""TACERE POLITICOASA""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.