O companie de resurse umane din Japonia le propune clientilor care cauta sa angajeze un receptioner sa recruteze un robot pentru acest post.

Pentru mai putin de 430 de dolari pe luna, mult mai putin fata de cat ar costa un angajat uman, agentia PeopleStaff il va trimite pe Hello Kitty Robo (foto), un receptioner robotic capabil sa detecteze prezenta unui vizitator, sa-l salute si sa intretina o conversatie simpla cu acesta.
MODEL. Agentia cu sediul in Nagoya mai ofera serviciile lui Ifbot, un robot specializat in ingrijirea varstnicilor, care converseaza si spune ghicitori si probleme de aritmetica pentru antrenarea creierului, pentru a evita aparitia bolii Alzheimer. Ifbot, care arata ca un cosmonaut si ii mai intreaba pe oameni si despre starea sanatatii lor, este destinat spitalelor si caminelor de batrani.
Un purtator de cuvant al PeopleStaff a mentionat ca ar costa mai mult de 2.590 de dolari angajarea unei persoane pentru acest tip de munca, dar a atentionat ca robotii nu pot sa faca tot ceea ce ar putea face un om.