Fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu (foto), a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa verifice legalitatea actelor desfasurate de procurorii Parchetului General in dosarul ""Stenogramele PSD"". Stanoiu a reclamat astfel modul in c
Fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu (foto), a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa verifice legalitatea actelor desfasurate de procurorii Parchetului General in dosarul ""Stenogramele PSD"". Stanoiu a reclamat astfel modul in care anchetatorii cazului au dispus asta-vara inceperea urmaririi penale impotriva sa, fara sa o audieze, sub pretextul ca altfel nu pot strange probele necesare instrumentarii dosarului. Fostul ministru al Justitiei a cerut Consiliului sa constate ca au fost comise abuzuri impotriva sa si, in consecinta, sa dispuna sanctionarea celor vinovati, chiar si cu eliminarea din magistratura.
CAZ CU ""NUP"". In vara anului 2005, scandalul Stenogramelor PSD a luat forma unui dosar penal instrumentat la Parchetul General. Mai multi politicieni au fost chemati la audieri pentru a spune tot ce stiu in legatura cu pretinsele discutii purtate intre mai-marii PSD. Declaratiile date de Adrian Nastase, Miron Mitrea, Cozmin Gusa, Dorina Mihailescu si Dan Matei Agathon nu au adus insa nici o clarificare. Procurorii nu au putut demonstra ca discutiile publicate in mass-media sunt reale. Cu toate acestea, Rodica Stanoiu si prim-viceguvernatorul Bancii Nationale, Florin Georgescu, au devenit invinuiti pentru fapte de coruptie. Dupa cateva luni, solutia a fost infirmata de procurorii anticoruptie si cazul a fost incheiat prin ""neinceperea urmaririi penale"" pentru lipsa de probe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.