Presedintele Academiei Sportive Laureus si al Fundatiei Sport for Good Varsta: 50 de ani Dublu campion olimpic in proba de 400 m garduri (1976 si 1984) Neinvins in 122 de curse consecutive vreme de noua ani, noua luni si noua zile (intre 1977 si

Presedintele Academiei Sportive Laureus si al Fundatiei Sport for Good

Varsta: 50 de ani
Dublu campion olimpic in proba de 400 m garduri (1976 si 1984)
Neinvins in 122 de curse consecutive vreme de noua ani, noua luni si noua zile (intre 1977 si 1987)

Prezent in Romania, la invitatia lui Ion Tiriac, in calitatea neoficiala de ambasador al olimpismului, fostul recordman a contribuit la campania de strangere de fonduri pentru copiii institutionalizati din Europa. Considerat ca inapt pentru performanta, lui Moses (absolvent al colegiului la care a studiat si Martin Luther King) i-a fost refuzata o bursa universitara sportiva. A beneficiat, in schimb, de una academica (este licentiat in fizica, iar de curand si-a luat masteratul in afaceri) si s-a antrenat, singur, pe terenurile unei facultati fara club de atletim. A fost selectat in lotul ce a reprezentat SUA la Olimpiada de la Montreal, acolo unde (avea sa recunoasca recent) a admirat-o pe actuala sa buna prietena Nadia Comaneci. Cei doi, ca si Ilie Nastase, de altfel, fac parte din conducerea Fundatiei Sport for Goods. Pentru ca a avansat ideea realizarii unor proiecte de asistenta sportiva si extrasportiva pentru tinerii defavorizati din Romania, pe care fundatia le va finanta, Jurnalul National il declara pe Edwin Moses ""Omul Zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.