Ani grei de inchisoare pentru inculpatii din cazul supranumit ""Furtul secolului"". Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, ieri, la cate 14 ani de inchisoare pe Gabriel Velescu, Petru Nica (foto) si Aurelian Paven.

Complicea lor la faimosul furt al unor saci plini cu bani, Elena Popa, a primit o pedeapsa de trei ani cu suspendarea executarii. Dupa un an si jumatate de la jaf, o ancheta complicata si un proces, autoritatile nu au reusit sa descopere unde sunt 8,5 miliarde de lei, din cele aproximativ 100 de miliarde furate dintr-o autospeciala blindata a firmei CPI Security. Instanta a stabilit autorii sa dea, din propriile buzunare, banii disparuti. Procesul va continua la Curtea de Apel Bucuresti, deoarece aparatorii inculpatilor au atacat hotararea Tribunalului.
Totul a inceput in dimineata zilei de 5 iulie 2004, cand Petru Nica, angajat la CPY Security, fugea cu o masina blindata plina cu bani. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost ajutat apoi de Velescu si Paven sa transporte ""prada"" in mai multe ascunzatori. Dupa cateva zile de cautari asidue cei trei au fost descoperiti si prinsi. (Miruna Pasa)