Unul este inspector de ""handling"" la Aeroportul Otopeni, adica supravegheaza activitatile zilnice din aeroport. Celalalt este operator in serviciile cu clientii, la o companie de telefoane mobile. Ii uneste admiratia pentru Regele rocka€™

Unul este inspector de ""handling"" la Aeroportul Otopeni, adica supravegheaza activitatile zilnice din aeroport. Celalalt este operator in serviciile cu clientii, la o companie de telefoane mobile. Ii uneste admiratia pentru Regele rocka€™na€™roll-ului, Elvis Presley.

Razvan si Vali, primii doi fani romani oficiali ai lui Elvis Presley, locuiesc in Bucuresti, dar s-au cunoscut via SUA. Mai precis, Vali Greceanu dorea, prin 1998, sa puna bazele unui fan-club Elvis si a informat Graceland-ul, fosta resedinta a regelui rocka€™na€™roll-ului, despre intentia lui. I s-a comunicat ca in Romania exista deja un asemenea club, coordonat de Razvan Constantinescu, si i-a fost data adresa acestuia. ""Asa ne-am intalnit. Deja eram doi. Apoi, incetul cu incetul, am identificat si alti fani ai lui Elvis, imprastiati prin tara"", completeaza ""pre-sedintele"".
Internetul a fost un mare pas inainte. Schimbul de informatii, muzica, fotografii a fost mult inlesnit de comunicarea electronica. Iar de cand a aparut si site-ul www.elvis.ro, admiratorii au fost si mai usor de identificat. ""Astazi suntem aproape 100 de membri devotati clubului. Principalele orase in care avem intalniri sunt Bucuresti, Timisoara, Tg. Jiu si Tg. Mures"", spune Razvan Constantinescu.
CU BANI DE-ACASA. Fan-clubul Elvis, ""From a Jack to a King"", nu are un sediu propriu-zis. Oamenii se intalnesc ori acasa la ""presedinte"", ori prin cluburi, ori la terase. ""Sediul e la mine acasa. Ar fi si greu sa platim un spatiu locativ, fiind un club nonprofit, in care membrii nu platesc cotizatie. Chiar si materialele promotionale le facem din banii nostri. De la Graceland nu primim decat scrisori si informatii despre ce materiale discografice au mai aparut, ce concerte inedite au mai fost editate si extrem de rar materiale promotionale"", dezvaluie Razvan.
Poate n-or fi prea multi fanii lui Elvis in Romania, dar printre ei se numara unul deja celebru: Stefan Banica Jr. Razvan si Vali i-au propus in urma cu ceva timp sa-l faca membru de onoare, iar artistul a acceptat cu draga inima. ""Ba chiar a promis ca ne sprijina moral si financiar. Problema e ca nu prea are timp"", incearca sa-l scuze cei doi, care mai spun ca Banica a vrut sa participe la intalnirea prilejuita de comemorarea lui Elvis de vara trecuta, dar avea concert pe litoral chiar in acea zi.
CONCURSUL DE SOSII. O dorinta mare au capii fan-clubului: sa organizeze un concurs de sosii ale lui Elvis, precum cele care au loc in America. S-ar gasi cativa imitatori buni si in Romania, si ca infatisare, si ca voce, dar principalul impediment in organizarea unui astfel de show este lipsa costumatiilor. ""S-ar putea face haine asemanatoare celor pe care le purta Regele si aici, dar materialele si manopera sunt scumpe. In nici un caz sosiile n-ar putea urca pe scena in trening! Bani sa inchiriem un club am putea aduna, dar ne lipsesc sponsorii pentru costume si premii"", spun Razvan si Vali.

O VIZITA LA GRACELAND E SCUMPA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.