Lider mondial, elvetianul Roger Federer s-a calificat fara probleme in finala primului turneu de grand-slam al anului dupa victoria cu 6-3, 5-7, 6-0, 6-2 contra germanului Nicolas Kiefer, al 21-lea favorit. RECITAL. Daca in optimi si in ""sferturi""

Lider mondial, elvetianul Roger Federer s-a calificat fara probleme in finala primului turneu de grand-slam al anului dupa victoria cu 6-3, 5-7, 6-0, 6-2 contra germanului Nicolas Kiefer, al 21-lea favorit.
RECITAL. Daca in optimi si in ""sferturi"" a avut probleme cu Tommy Haas, respectiv rusul Nicolai Davydenko, partida din semifinala de ieri n-a insemnat decat un recital al lui Roger Federer. Enervat parca de egalarea la seturi, stapanul ierarhiei ATP s-a dezlantuit in ultimele doua manse, nelasandu-i nici o sansa lui Kiefer. ""Sunt foarte fericit ca voi juca in finala. Ma simt bine din punct de vedere fizic dupa doua meciuri dificile si aceasta este foarte bine"", a declarat elvetianul la finalul meciului. Finala de duminica, intre Federer si surprinzatorul cipriot Marcos Baghdatis, maine de la 10:30, pe TVR 2, se va bucura de prezenta legendarului Rod Laver. Fostul mare tenisman, al carui nume este purtat de principala arena de la Australian Open, va inmana trofeul castigatorului.
FETE. Azi are loc finala feminina a turneului de la Melbourne, intre belgianca Justine Henin-Hardenne si frantuzoaica Amelie Mauresmo. In turneul junioarelor, romanca Raluca-Ioana Olaru (cap de serie nr. 2) a obtinut ieri-dimineata calificarea in semifinale. Ea a invins-o, cu scorul de 6-4, 7-6 (5), pe Sharon Fichman din Canada si o va avea ca adversara pe rusoiaca Anastasia Pavliucenkova, a 8-a favorita.

EXTAZ


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.