Microsoft a anuntat ca va licentia codul sursa al Windows Server, in incercarea de a se supune reglementarilor Uniunii Europene. Gigantul american a luat aceasta decizie reactionand la problemele ridicate de Comisia Europeana la sfarsitul anului
Microsoft a anuntat ca va licentia codul sursa al Windows Server, in incercarea de a se supune reglementarilor Uniunii Europene.

Gigantul american a luat aceasta decizie reactionand la problemele ridicate de Comisia Europeana la sfarsitul anului trecut. ""Oferim acces la cele mai valoroase proprietati intelectuale ale companiei, pentru a elimina problemele legate de respectarea reglementarilor tehnice. Vrem ca discutia sa continue pe substanta acestui caz"", a spus vicepresedintele Microsoft, Brad Smith (foto). Comisia Europeana a raspuns cateva ore mai tarziu ca ""anuntul facut de Microsoft va fi studiat cu atentie"". Oponentii companiei spun ca mutarea Microsoft are doar rol de imagine, mare parte din codurile licentiate fiind complet nefolositoare. ""Vor pune la dispozitie milioane de linii de coduri, iar gasirea celor necesare ar fi ca si cand ai cauta acul in carul cu fan. Chiar si cei mai sofisticati ingineri de software ar fi pierduti"", a spus avocatul Thomas Vinje. (Cristian Ionita)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.