O persoana a murit, doua au fost ranite si peste 1.000 de apartamente au fost afectate de doua explozii petrecute ieri-dimineata in cartierul craiovean Lapus.
Prima, si cea mai grava dintre ele, a avut loc la ora 5:30, la un punct termic din
O persoana a murit, doua au fost ranite si peste 1.000 de apartamente au fost afectate de doua explozii petrecute ieri-dimineata in cartierul craiovean Lapus.
Prima, si cea mai grava dintre ele, a avut loc la ora 5:30, la un punct termic din cartier. In urma deflagratiei, Doina Trica, de 36 de ani, angajata a punctului termic, a murit pe loc, iar colegul ei Dan Ibiceanu, de 44 de ani, a fost transportat la spital cu arsuri de gradul IV, sansele lui de supravietuire fiind reduse. Ferestrele a circa 200 de apartamente din cartier au fost distruse, iar aproximativ 100 de autoturisme parcate in zona au fost afectate. Scoala nr. 37 Mihai Eminescu, aflata la mica distanta de centrala, a ramas fara geamuri. A DOUA EXPLOZIE. La aproape doua ore dupa prima explozie, desi in cartier fusese sistata alimentarea cu gaze, a mai avut loc o deflagratie intr-un apartament din blocul O6, deservit de punctul termic, ceea ce a provocat ranirea grava a lui Marin Lupu, de 44 de ani. Barbatul se afla si el la spital, cu arsuri de gradele I si II. CAUZE. Oficialii prezenti la fata locului nu au putut sa explice exact cauza tragediei, desi cele mai multe voci sustin ca este vorba de o masiva infiltrare de gaze in conductele retelei de termoficare. ""Este vorba de un accident termic, ale carui cauze le vom determina curand. Nu trebuie sa ne jucam cu informatiile"", a spus, evaziv, directorul Distrigaz Sud Craiova, Petre Ciocanescu. MASURI. Pana ieri la ora pranzului, mai mult de trei sferturi din cele o mie de apartamente ramase in frig fusesera reconectate la reteaua de termoficare. Locuitorii sutelor de apartamente ramase fara ferestre ar putea fi cazati in camine scolare pana la remedierea situatiei. Guvernul a trimis 2.000 mp de geamuri, iar aseara a ajuns la Craiova si premierul Tariceanu, pentru a analiza situatia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.