Ministrul olandez de Externe, Bernard Bot, s-a alaturat altor oficiali europeni care doresc sa astepte raportul din mai al Comisiei Europene inaintea ratificarii tratatelor de aderare ale Romaniei si Bulgariei, dar a precizat ca aceste doua candidatu
Ministrul olandez de Externe, Bernard Bot, s-a alaturat altor oficiali europeni care doresc sa astepte raportul din mai al Comisiei Europene inaintea ratificarii tratatelor de aderare ale Romaniei si Bulgariei, dar a precizat ca aceste doua candidaturi sunt ""legate ca doi gemeni"".

""Cele doua tari sunt legate ca doi gemeni in ceea ce priveste ratificarea (...). Nici un chirurg nu va putea sa separe gemenii"", a spus el intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul bulgar de Interne, Rumen Petkov.
REZERVE. Mai multi politicieni din tari europene au exprimat, in ultima luna, puncte de vedere similare referitoare la ratificarea tratatelor de aderare ale celor doua tari, unii dintre ei anuntand insa si o serie de rezerve cu privire la gradul de pregatire al Romaniei si Bulgariei pentru integrare.
Numai in prima luna a acestui an, atat comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, cat si parlamentari germani, austrieci si olandezi au sugerat ca integrarea la 1 ianuarie 2007 nu este garantata. Conform presei de la Haga, Partidul Crestin-Democrat olandez a anuntat, in
cursul acestei saptamani, ca intentioneaza ca, in dezbaterea de saptamana viitoare, sa se opuna aderarii Romaniei la UE, in pofida sprijinului exprimat de Guvern si de majoritatea partidelor politice mari. La randul sau, Olli Rehn a declarat, intr-un interviu publicat miercuri de cotidianul austriac Der Standard, ca, in privinta aderarii Romaniei, ""exista mai multe optiuni"". (Camelia Muntean)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.