Coincidenta sau nu, tocmai cand Bush era incoltit de intrebarile suspicioase ale publicului american cu privire la ilegalitatea programului de ascultare a convorbirilor telefonice, Ossama ben Laden a sarit in ajutorul presedintelui, cu o noua serie

Coincidenta sau nu, tocmai cand Bush era incoltit de intrebarile suspicioase ale publicului american cu privire la ilegalitatea programului de ascultare a convorbirilor telefonice, Ossama ben Laden a sarit in ajutorul presedintelui, cu
o noua serie de amenintari la adresa SUA.

De cate ori presa il critica pe George Bush pentru declansarea controversata a razboiului din Irak, Ossama ben Laden mai arunca pe piata o inregistrare audio in care ameninta cu atentate, Jihad, bombardamente. De cate ori Bush este acuzat ca incalca drepturile fundamentale ale omului, punand sub ascultare convorbirile cetatenilor americani, ca un facut, umbra lui Ossama incepe sa planeze din nou amenintator asupra Americii. Cel mai cautat terorist din lume s-a transformat, in cativa ani, din cel mai mare dusman al lui Bush, in prietenul sau.
SABIA LUI DAMOCLES. Chiar daca poate parea exagerata aceasta apreciere, nu trebuie scapat din vedere ca Ossama actioneaza ca un adevarat prieten atunci cand Bush este la ananghie. Cand presedintele SUA greseste, teroristul ii da apa la moara, fluturand sabia lui Damocles pe deasupra capetelor americanilor. Cand Bush este facut praf de presa, pentru ca se joaca cu vietile americanilor in Irak, Ossama ii justifica actiunile, amenintand, pentru a mia oara, cu Jihadul. Cea mai recenta inregistrare audio a amenintarilor proliferate de teroristul saudit i-a servit lui Bush de pavaza pentru a contracara intrebarile stanjenitoare ale presei cu privire la ascultarea telefoanelor fara mandat din partea justitiei. Ce dovada mai buna de solidaritate prieteneasca?
IL CREDE PE CUVANT. Bush a afirmat ieri ca va continua sa autorizeze controversatul program de monitorizare a convorbirilor ""atat timp cat tara se va confrunta cu o amenintare persistenta din partea Al-Qaeda si a gruparilor afiliate acesteia"". Pus la colt de presa pentru ilegalitatea acestui program, Bush nu a avut alt argument decat amenintarile convenabil de recente ale lui Ossama. ""Cand afirma ca va lovi din nou poporul american sau ca va incerca, inseamna ca are intr-adevar aceasta intentie"", a apreciat Bush. ""Iau in serios aceste amenintari, angajatii din NSA le iau in serios, precum si majoritatea americanilor"", a mai marturisit cel mai puternic lider al planetei.

LA FIX


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.