Guvernul a decis ieri, la propunerea Ministerului Justitiei (MJ), desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (DGPA) din MJ. ""Au existat suspiciuni ca DGPA urmareste magistratii"", a motivat ministrul Macovei decizia. Desfiintar
Guvernul a decis ieri, la propunerea Ministerului Justitiei (MJ), desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (DGPA) din MJ.

""Au existat suspiciuni ca DGPA urmareste magistratii"", a motivat ministrul Macovei decizia. Desfiintarea DGPA se va realiza in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a Hotararii, patrimoniul institutiei urmand sa fie inventariat si predat Administratiei Nationale a Penitenciarelor. In acelasi termen, arhivele si documentele in lucru apartinand DGPA vor fi preluate de o comisie speciala care le va preda, cu avizul conform al CSAT, Arhivelor Nationale, institutiilor din sistemul de aparare, siguranta nationala si ordine publica. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.