Saddam Hussein (foto) si-a reamintit ca, in urma cu doi ani, cand a fost capturat de fortele americane la Tikrit, a promis ca-l va da in judecata pe presedintele SUA, George W. Bush. Ieri, unul dintre avocati, Khalil al-Dulaimi, seful aparatorilo
Saddam Hussein (foto) si-a reamintit ca, in urma cu doi ani, cand a fost capturat de fortele americane la Tikrit, a promis ca-l va da in judecata pe presedintele SUA, George W. Bush.

Ieri, unul dintre avocati, Khalil al-Dulaimi, seful aparatorilor ""macelarului din Bagdad"", a declarat ca fostul lider irakian ii va da in judecata atat pe Bush si pe seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, cat si pe premierul britanic, Tony Blair.
Potrivit cotidianului britanic The Scotsman, Saddam ii va acuza pe cei trei lideri de crime de razboi prin abuz asupra prizonierilor de la inchisoarea Abu Ghraib si prin folosirea armelor de distrugere in masa contra civililor neinarmati din mai multe orase irakiene, intre care Bagdad, Fallujah, Ramadi, Al-Kaem si Anbar.
ECOLOGISTUL. Al-Dulaimi si-a pregatit deja avocatii, care vor inainta cazul Curtii Penale Internationale de la Haga. Ei au distribuit copii ale documentelor care arata ca Bush si ai lui au folosit, in Irak, gloante cu uraniu saracit, proiectile cu fosfor alb si napalm, precum si bombe cu fragmentatie. Saddam s-a gandit si la patrimoniul tarii sale, la civilii irakieni care si-au pierdut viata in confruntarile cu fortele aliate, dar si la poluarea Irakului cu buna stiinta de catre trupele SUA. Fostul presedinte considera ca fiecare familie irakiana care si-a pierdut una sau mai multe rude in razboi ar trebui sa primeasca cel putin 500.000 de dolari. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.