LA MARE, LA SOARE. Ieri, la orele prinzului, soarele a inceput sa incalzeasca si Litoralul romanesc, prilej pentru multi copii sa intre in mare, iar pentru posesorii de sezlonguri sa-si faca incalzirea inaintea sezonului estival. Statiunea Mamaia si
LA MARE, LA SOARE. Ieri, la orele prinzului, soarele a inceput sa incalzeasca si Litoralul romanesc, prilej pentru multi copii sa intre in mare, iar pentru posesorii de sezlonguri sa-si faca incalzirea inaintea sezonului estival. Statiunea Mamaia si plaja Modern din Constanta au fost locurile cele mai cautate de localnici in acest sfarsit de saptamana. (Emilia Sava) 10:24 - Accidente FARA FRANE. Un microbuz cu 15 elevi a ramas fara frane in municipiul Brasov si a lovit trei autoturisme. Nici un copil nu a fost lovit. ACCIDENT. Un simpatizant al PD, care se ocupa de campania pentru referendum in judetul Iasi, a murit intr-un accident rutier. 10:29 - SECETA RUGACIUNE. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Teoctist, s-a rugat ieri pentru ploaie in cadrul Sfintei Liturghii si a indemnat celelalte biserici sa i se alature in incercarea de a feri Romania de seceta anuntata de meteorologi. TURISM. Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) a lansat programul "Vacante la tara", la preturi cuprinse intre 135 si 160 de lei/persoana pentru un sejur de cinci nopti de cazare la pensiuni de doua si trei margarete, fara masa inclusa. (E. Stan)
2006 - Peste un milion de interceptari Deputatul PNL Mihai Calimente, membru al Comisiei parlamentare pentru cercetarea interceptarilor ilegale, a sustinut ieri ca un milion de romani ar fi putut fi ascultati anul trecut, cei mai multi la cererea DNA. "In 2006 s-au facut 3.800 de inregistrari. Daca socotim ca mandatele au fost date pe 30 de zile si ca urmaritii vorbeau in medie cu zece persoane pe zi, rezulta ca s-au facut un milion de inregistrari. Dar au fost ascultati multi oameni care intamplator au intrat in convorbiri telefonice cu suspectii", a spus Calimente.
Vrancea - Cutremur de 4 grade pe scara Richter Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs sambata noapte in zona Vrancea, informeaza Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Seismul a fost inregistrat la ora 22:07, la adancimea de 140 de kilometri, cu o intensitate in zona epicentrala II-III pe scara Mercalli. Ultimul cutremur in aceasta zona s-a inregistrat la data de 14 februarie si a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.
CAmpina - Chinezii, asteptati sa mature strazile Strazile din Campina ar putea fi curatate in curand de cetateni chinezi. Acest lucru s-ar putea intampla in urma infratirii dintre orasele Campina si Jishou, dar mai ales pentru ca localnicii nu vor sa munceasca in acest domeniu, desi exista posturi din belsug. (Nina Marcu)
Victor BabeS - Sanctiune pentru asistenta neatenta Asistenta de la Spitalul "Victor Babes" din Capitala, reclamata de un parinte ca a vrut sa utilizeze aceeasi seringa pentru tratamentul copilului sau, va fi sanctionata cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioada de trei luni. Comisia speciala care a anchetat cazul a stabilit ca femeia a incalcat procedurile cu privire la seringa de unica folosinta, care dupa utilizate trebuia aruncata in recipiente speciale. Proiect - Gaz De France vrea si energie Gaz de France (GdF) International vrea sa devina producator si distribuitor de electricitate in Romania si sa-si consolideze pozitia in domeniul distributiei si inmagazinarii de gaze. "GdF urmareste cu interes privatizarile din acest domeniu in Romania", a declarat Tanguy Moulin Fournier, director de dezvoltare al firmei. GdF este al doilea operator in domeniul inmagazinarii de gaze din Europa. ComerT cu fructe - Taranii trebuie sa se inregistreze la Fisc Taranii sunt obligati sa se inregistreze la Administratia Financiara, daca vor sa mercializeze fructe in alte zone decat in cea de productie, potrivit Legii pomiculturii. "Daca vor sa vanda in Bucuresti, taranii trebuie sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate sau ca societate comerciala", a declarat Ion Oprea, presedintele Asociatiei Pomicultorilor din Voinesti. Steagul UE - Ministrul Educatiei a gresit numaratoarea Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, s-a contrat sambata cu cativa elevi de clasa a V-a din Braila in privinta numarului de stele desenate pe steagul Uniunii Europene. In timp ce oficialul a sustinut ca sunt 15 stele, copiii au insistat, fara succes, ca au numarat doar 12. Dupa ce a realizat ca gresise raspunsul, Adomnitei a dat vina pe consilierii sai, care nu l-au informat corect. "Am avut un material, il am si acum pe birou si mi-au scris ca sunt15. Abia astept sa ajung la Bucuresti, sa am o discutie cu ai mei", a declarat ministrul.
L-ATI VAZUT? - Baietel de 9 ani disparutIonescu Georgian Florin, de 9 ani, este din Piatra-Neamt si a disparut sambata seara din fata blocului. Baiatul a fost vazut apoi la meciul de fotbal Ceahlaul - FC Arges. Are 1,20 m inaltime, par saten, tuns scurt, ten deschis, ochi verzi. Cei care l-au vazut sunt rugati sa sune imediat la 112 sau la Jurnalul National.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.