Maria Magdalena Danaila simte folkul de la inaltime. Are, la propriu, aproape 1,90 metri. Nici la figurat nu sta prost cu inaltimea. De aceea vrea sa ajunga, cu ""Nu ma uita"", in finala nationala Eurovision. Aceasta Maria Magdalena (care nu e o s
Maria Magdalena Danaila simte folkul de la inaltime. Are, la propriu, aproape 1,90 metri. Nici la figurat nu sta prost cu inaltimea. De aceea vrea sa ajunga, cu ""Nu ma uita"", in finala nationala Eurovision.

Aceasta Maria Magdalena (care nu e o sfanta, dar canta dumnezeieste la chitara) are sanse nu doar sa se califice in finala, ci si sa prinda biletul pentru Atena, care va gazdui, la 20 mai, concursul international Eurovision. Anul trecut m-am intalnit cu Danaila in Bistrita, la un festival de folk. Dupa ce cantarea s-a stins, drumurile noastre toate... ne-au dus la gara. Mai intai la bodega de peste drum, pentru ca trenul avea sa vina mai tarziu. Ne-am asezat la un pahar de vorba, dar chitara ei nu voia sa taca, acolo pe scaun, unde era asezata. Maria a luat-o in brate si mi-a zis: ""Hai sa-ti cant o piesa cu care vreau sa particip la Eurovision!"". Acolo, in fumul si mirosul unei bombe dintr-o gara de provincie, piesa ei avea o solemnitate bisericeasca. Sau poate mi se parea mie...""
FOCURI. Multe s-au intamplat de atunci. A trecut luna noiembrie, a trecut si decembrie, iar Maria s-a dus cu piesa la Adi Ordean, sa-i faca orchestratia. A venit si ianuarie, cand ""Nu ma uita"" (""Hold on to me"") trebuie sa fie inscrisa in cursa pentru Eurovision. ""M-am tinut de cuvant si voi participa la concurs"", mi-a spus Maria la telefon. Dar pana la Atena, pe cantareti ""ii mananca"" juriul de specialitate si telespectatorii... Prima jurizare va avea loc la 9 februarie, cand vor fi alese doar 24 de melodii pentru semifinalele din 24 si 25 februarie. Iar in finala (26 februarie) vor intra 12 piese alese cu ajutorul unui juriu de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.