Google va bloca accesul celor care lanseaza o cautare pe noul site lansat in China despre anumite teme politice, sensibile pentru oficialii de la Beijing. Masura a fost luata pentru a respecta reglementarile chineze. INFORMATII BLOCATE. Companiile
Google va bloca accesul celor care lanseaza o cautare pe noul site lansat in China despre anumite teme politice, sensibile pentru oficialii de la Beijing. Masura a fost luata pentru a respecta reglementarile chineze.

INFORMATII BLOCATE. Companiile care desfasoara activitati online pe teritoriul acestui stat (Sohu.com, Baidu.com) sau multinationale, care opereaza site-uri in China (Yahoo sau Microsoft), blocheaza in mod frecvent cautarile referitoare la teme politice precum independenta Taiwanului.
""Pentru a ne putea desfasura activitatea in China, am indepartat continutul unor rezultate ale cautarilor pe Google.cn, conform reglementarilor nationale"", a declarat Andrew McLaughlin, consilier al grupului american pe probleme de politici.
De asemenea, Google a informat ca, cel putin pentru moment, nu va lansa in China serviciul de e-mail sau de chat, dupa ce companiile de profil au intampinat o serie de probleme din partea autoritatilor. Compania va oferi, totusi, serviciile de cautare de informatii si imagini, Google News si cautare locala.
""Alte produse precum Gmail sau Blogger vor fi introduse abia dupa ce vom fi convinsi ca le vom putea oferi intr-un mod in care sa fie pastrat echilibrul intre obligatiile noastre si satisfacerea clientilor"", a spus McLaughlin.
AVERTISMENT. Reprezentantii Google au afirmat ca fiecare client va primi un mesaj in momentul in care cautarea a fost blocata din cauza reglementarilor statului. Google a fost desemnata recent pe prima pozitie in topul mondial al celor mai cunoscute marci din 2005, depasind compania Apple.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.