Aparatorii lui Christopher VanGoethem - puscasul marin acuzat de moartea lui Teo Peter - au anuntat ca isi vor baza pledoaria pe ideea ca muzicianul roman nu a murit in accidentul provocat de american, ci din alte motive.

Ei nu au dezvaluit motivele pentru care vor face acest lucru, limitandu-se la a afirma ca vor contesta aceasta ipoteza.
In pledoaria sa de deschidere, procurorul principal, capitanul Charles Miracle, din Corpul puscasilor marini, a declarat ca VanGoethem (foto) a ignorat semnalele luminoase de la trei semafoare si a izbit in plin taxiul in care se afla Teo Peter. La randul sau, principalul avocat al lui VanGoethem, maiorul Phil Stackhouse, a declarat in fata instantei ca traficul din Bucuresti este atat de ""haotic"", iar intersectia in care s-a produs accidentul este atat de confuz semnalizata, incat inculpatul nu ar fi putut evita coliziunea.
Teo Peter, producator si basist al trupei Compact, a murit intr-un accident rutier produs in Bucuresti, la 4 decembrie 2004.
Pe langa acuzatia de omor prin imprudenta, VanGoethem, fost comandant in cadrul Detasamentului de securitate al puscasilor marini, de pe langa Ambasada SUA la Bucuresti, este acuzat si de adulter cu fiica unui oficial american, de obstructionarea justitiei si de marturie falsa. (Magda Colgiu)